• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ръководителят на група за „мокри” поръчки – брат на депутат

Ръководителят на група за „мокри” поръчки – брат на депутат

/КРОСС/ Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г.

Ръководителят на бандата е брат на депутат. По информация на NOVA става дума за Борис Аврамов, брат на Димитър Аврамов от ДПС.

Народният представител каза, че не поддържа почти никаква връзка с брат си. Заяви, че разбира за задържането му от медиите.

Лидерът на групата и други двама негови съучастници бяха задържани във вторник при акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата в София, Приморско и Белово. Четвъртият член на групата е в Бургаския затвор, където излежава присъда за незаконно притежание на оръжие.

"Безцеремонно се разправят с тези, които не връщат парите. Въобще… сериозна група“, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.

Според събраните доказателства обвиняемите са решавали финансови спорове чрез брутални силови действия и срещу солидно заплащане. Групата поемала и изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Имало доказателства и за това, че бандата давала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов.

Сред основните задачи на разследващите е да установят дали участници в групата или лица, на които са възлагани поръчки, имат връзка с покушението над Стаменов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.