• 19 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.7957
  •  GBP / BGN 2.2869
  •  CHF / BGN 2.0310
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

18 държави участват в Европейския ден на езиците в Sofia Ring Mall

18 държави участват в Европейския ден на езиците в Sofia Ring Mall

/КРОСС/ За трета поредна година Sofia Ring Mall е домакин на едно от най-интересните събития в столичния културен живот - Европейския ден на езиците. На 30 септември всеки дошъл ще има уникалната възможност да научи повече за 18 езика: чешки, френски, английски, руски, немски, български, полски, фински, испански, словашки, италиански, грузински, македонски, хърватски, румънски, португалски, унгарски, шведски и жестомимичен език.

По традиция участие в Европейския ден на езиците ще вземат представители на много европейски посолства, културни институти и организации, сред които Британски съвет, Португалски културен и езиков център, Чешки център, Институт Сервантес, Френски институт, Гьоте институт, Европейска комисия, Главна дирекция "Писмени преводи", Център за развитие на човешките ресурси, Институт за български език към БАН, Унгарски културен институт, Италиански културен институт, Полски институт, Посолство на Австрия, Посолство на Финландия, Посолство на Република Хърватия, Посолство на Словакия, Посолство на Грузия, Посолство на Швеция, Посолство на Румъния, Руски културно-информационен център, Културно-информационен център на Република Македония, Асоциация „Оптима", Фондация „Заслушай се" и др.

На 30 септември от 12:30 ч. всеки, дошъл в Sofia Ring Mall, ще може да се запознае с езиците на европейските страни, да научи нови чужди думи в „светкавичните" курсове и уроци на място, да разговаря с представители на посолства и културни центрове и да провери какви са най-добрите възможности за езиково обучение, курсове, тестове, изпити, програми за училищно, висше, професионално и младежко образование и обучение. Очакват ви и много интересни образователни игри с награди, подаръци, томболи, както и уникалния Поезиомат - безплатен джубокс за поезия, на който можете да чуете стихотворения на 14 езика! На щандовете на различните държави ще има и разнообразна информация и за природата, културата и хората на страните-участнички.

Европейският ден на езиците е инициатива на мрежата на културните центрове на страните от Европейския съюз EUNIC. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда с медийното партньорство на БНР.

Европейският ден на езиците затвърждава мисията на Sofia Ring Mall да организира ексклузивни събития и да предоставя неповторими преживявания за своите клиенти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.