• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Лавров: "Турски поток" ще мине през България само при железобетонни гаранции, че ЕК няма пак да ни извърти номер

Лавров: "Турски поток" ще мине през България само при железобетонни гаранции, че ЕК няма пак да ни извърти номер

/КРОСС/ Втора тръба на газопровода „Турски поток", която да захранва Европа, ще се строи само при твърда гаранция от Европейския съюз, като Русия е готова да обсъжда маршрута на трасето. Това обяви на пресконференция в Москва руският външен министър Сергей Лавров, предава БТВ.

„В момента се строи само първата тръба, която е предназначена за потребителите в Турция. Втора може да се изгражда само ако получим железобетонни гаранции от Европейската комисия, че няма да ни извъртят същия номер като този с „Южен поток", по отношение на България. Тя сега отново е готова да обсъжда вариант, при който да приеме на своя територия втората тръба на „Турски поток", обясни Лавров.

Той визира решението на президента Владимир Путин да се откаже от „Южен поток" през 2014 г., след като ЕК поиска проектът да съответства на европейските разпоредби.

Отново по газовата тема Лавров днес заяви, че САЩ „не издържат на честната конкуренция на Русия" и именно поради тази причина притискат политически европейските страни да строят съоръжения за получаване на втечнен газ, който, по думите му, ще е по-скъп.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бог да те прости тебе, идиот нещастен!!!

16.01.2018 21:04:09

Анонимен

Турски Паток - Бог да го прости, па ако рекъл Господ и ...целата измамна Россия !

16.01.2018 10:54:36

Анонимен

"свободни пазарни отношения"! Глупости на N-та степен! Няма такова нещо, всичко е политика!!! И за едни може, за други - не! Пример: "Северен поток" за Германия и "Южен поток" за нас!!!

15.01.2018 21:46:38

Анонимен

За какви гаранции става дума ? Руският тръбопровод достига до терминал на хъб "Балкан", а България има транзитен капацитет и интерконекторни връзки със съседните й страни. Останалаото е въпрос на свободни пазарни отношения !

15.01.2018 17:01:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.