• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Дончева: Сериозните преговори за ново правителство се водят в Банкя

Дончева: Сериозните преговори за ново правителство се водят в Банкя

/КРОСС/ "Според мен сериозните преговори за ново правителство се водят в Банкя и се водят по определена схема. А преговорите в Народното събрание, с участието на трите каки от ГЕРБ, са просто един цирк за отвличане на вниманието и са несериозни." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Татяна Дончева, лидер на Движение „21".

"Не е сериозно ГЕРБ и Реформаторският блок да обсъждат някакви 18 точки, които бяха заявени от партията на Борисов и накрая заради несъгласието по няколко от тях да се заяви, че обсъжданията не са минали достатъчно добре. Аз очаквам в края на седмицата Бойко Борисов да каже, че трите каки не са се справили и той ще вземе нещата в свои ръце, но на всеки му е ясно, както казах, че сериозните преговори и договорки вече са осъществени предварително", категорична е тя.

"В България не може да се случи коалиция от типа, която наблюдаваме в Германия, защото втората партия в лицето на БСП има прекалено нисък резултат и една подобна коалиция няма да бъде стабилна. Трябва да се отбележи обаче, че и ГЕРБ нямат достатъчно депутати, за да съставят стабилна коалиция, с която и да е друга партия или партии. На 30 октомври правителство ще има, но според мен то няма да е стабилно", добави Татяна Дончева.

"България има три сериозни проблема в момента. Първият е казуса с КТБ, който би трябвало да бъде разрешен по технократичен начин и тук показателно е, че за решаването на проблема с банката не бяха привлечени топ банкерите в България. Вторият въпрос, по който няма яснота, е взимането на международен заем от страна на новото правителство. При преговорите за ново правителство е нормално водещата роля да е на ГЕРБ и нейния лидер Бойко Борисов, който със сигурност в Банкя се е срещнал с хората и партиите, които са му били нужни за съставяне на правителство и бъдещо управление. Нормално е все пак партията победител на изборите да е тази, която да има водеща роля в преговорите в момента", коментира още тя.

Татяна Дончева каза още, че тя е избрала своя политически път - "ние заявихме, че няма по никакъв начин да купуваме гласове на избиратели дори и това да ни води загуби на избори".

"Трябва избирателите внимателно да наблюдават политическите трансфери и влизането на хора и партии в нови коалиции, различни от тези например за евровота през май. Всичко е като едни кубчета лего, които трябва да бъдат наредени в удобна форма и последователност", каза Дончева.

Според нея ролята на ДПС в едно бъдещо управление ще бъде отново сериозна - те искат да запазят ролята си и позициите във властта обаче без да търпят политическа отговорност за това.

Според лидера на Движение „21" Бойко Борисов няма да получи сериозна и твърда подкрепа отникъде и затова, ако иска да управлява ще трябва да предприеме сериозни действия, разчитайки основно на силите и действията на собствената си партия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И какво значение има къде се водят преговорите? Или просто хей така, да блеснеш... баси поразяващата уста

20.10.2014 11:37:36

Анонимен

Не знам дали са трите каки, но ТИ си много нагла и устата глупачка. Хайде вече стига си била тук и там, мафиотка, адвокатка и най вече политикантка, по добре си вземи цигулката и се махай.

20.10.2014 10:29:01

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.