• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Президентът: Вариант нови избори няма

Президентът: Вариант нови избори няма

/КРОСС/За мен няма вариант нови избори. Народът много ясно зададе посоката в 43-то Народно събрание да се провеждат реформи и да се избере стабилно правителство, каза президентът Росен Плевнелиев и добави: Правилният подход за съставяне на правителство не е раздаване на постове на партиен принцип, а ясна програма за действие. 

Президентът отбеляза нуждата от работещ парламент и правителство, избрано от него. 

Държавният глава откри днес Десетата световна среща на българските медии в Централния военен клуб в София.

Плевнелиев подчерта, че е впечатлен от добрия тон и конструктивния подход в първия кръг от преговори по съставяне на ново правителство.

Радвам се, че се влиза в конкретика по важните теми за държавата, приоритетите и спешните реформи. Същевременно, това е само началото на един процес, който се надявам да се ускори и да приключи колкото може по-бързо, каза той.

Това, че има конструктивен подход и се демонстрира смирение е добре, но не е достатъчно. Народът иска да види конкретните резултати, които да ни водят към работещи институции и повече стабилност, каза Плевнелиев. Това, според него, означава успешно приключване на преговорите, както и правителство, което да поеме реформите, проблемните казуси и перспективните за нацията въпроси и да ги движи ефективно и бързо.

Президентът посочи, че очаква втори кръг от преговори, който да се проведе по същество. Ако има план за действие, който е разумен и смислен за България, той трябва да бъде подкрепен независимо от това какви са партийните различия, добави Плевнелиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пухльо тотално перколяса. Как да няма вариант нови избори? Даже е най-добре да има щом прецедента не ги иска, защото знаем, че работи срещу страната ни.

20.10.2014 15:22:56

Анонимен

Чехлъо иска да хвърли господаря си Боко на кучетата, ама няма да го огрее, ще видите.

20.10.2014 15:02:40

Лустрация на ДС агенти и сътрудници

ПЕТИЦИЯ http://www.peticiq.com/lustraciq_na_ds_agenti_i_satrudnici

20.10.2014 13:17:16

Лустрация на ДС агенти и сътрудници

ПЕТИЦИЯ http://www.peticiq.com/lustraciq_na_ds_agenti_i_satrudnici

20.10.2014 13:16:46

Анонимен

Интересно къде президента видя подобна воля на народа. Народът като цяло показа, че не вярва на настоящите политици, които са доказали, че нямат воля и не са компетентни да осъществят реформите, които са нужни, по начина по който следва, с администрацията, която би имала практическия и нравствен потенциал да ги доведе до ниво, което ще демонстрира резултат и от което няма връщане назад. Заради това народът масово не гласува. Тези които гласуваха показаха разочарование към БСП и недоверие към ГЕРБ. Останалите бяха излъгани от ББЦ и РБ. Не споменавам националистите, понеже според мен са маргинали. И на фона на всичкото това така нареченият президент видя ясно зададена посока. От кого? От Борисов? Или от САЩ и Брюксел? От всеки друг но не и от народа.

20.10.2014 13:06:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.