• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Русия връчи протестна нота на САЩ

Русия връчи протестна нота на САЩ

/КРОСС/ Руското Министерство на външните работи връчи протестна нота на съветника в американското посолство в Москва Антъни Годфри, предава Интерфакс, цитирана от „Фокус".

„На него бе връчена протестна нота във връзка с намерението на американските власти да обискират търговското представителство на Руската федерация във Вашингтон, в който от днешна дата сме лишени от достъп, въпреки че сградата се намира в руска държавна собственост и има дипломатически имунитет", се казва в съобщението на МВнР на Русия.

В нотата се подчертава, че „считаме планираното претърсване на руски дипломатически помещения без присъствието на руски представители за нелегитимно, както и изказаната заплаха за влизане с взлом като безпрецедентна и агресивна акция, която може да се използва от спецслужбите на САЩ за организирането на антируски провокации".

Както вече е известно днес изтече крайния срок, даден преди три дни, руските дипломати да освободят най-старото си консулство в САЩ - това в Сан Франциско, както и сградите на Руското търговско представителство във Вашингтон и Ню Йорк.

В Сан Франциско, докато бе организирано изнасянето на инвентара, първо опит да влязат направиха пожарникари заради дим от... комина на консулството. Те не бяха допуснати, но говорителят на външното министерство в Москва Мария Захарова сигнализира, че американските власти имат намерение да обискират жилищата на руските дипломати, а сега стана ясно, че претърсване е извършено и в търговското представителство в американската столица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

а твоята русия спазва ли правилата или..

03.09.2017 08:54:07

Анонимен

Какво хубаво? Коя държава би си позволила да влезе в чуждо консулство независимо коя едържвата. Само САЩ защото демокрацията напред и се спазват правилата в кавички. И ние от тези ще си учим маи а?

03.09.2017 00:59:56

Анонимен

АЛО КРОСАДЖИИТЕ! НЕМА ЛИ МАЛКО ДОБРИ НОВИНИ ЗА САЩ, МИ САМО ЛОШО.ЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ТРЪМП ОБЩЕСТВОТО

02.09.2017 20:49:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.