• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Среднощни преговори с неясен изход за правителство в Германия

Среднощни преговори с неясен изход за правителство в Германия

/КРОСС/ Маратонът от предварителни преговори за съставяне на коалиция между Съюза (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) продължава.

След 21 часа на интензивни разговори, краят на сондажите - и изходът от тях - все още не е обявен официално, предава "Фокус". Преговорите между работните групи на партиите се проточиха до ранните часове на петък, 12 януари.

Дълго време преговорите по ключови въпроси като миграцията, финансите и данъците бяха в задънена улица. Преговорите се състояха от шест отделни кръга, последвани от споразумения в отделните обсъждания и заседания за одобряването им.

Три месеца и половина след провеждането на изборите за Бундестаг, в неделя, 7 януари, Съюзът (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) започнаха предварителни разговори, които ще покажат дали има шансове за съставяне на федерално правителство - втори опит за канцлера Ангела Меркел, след като през ноември усилията за формиране на „ямайска" коалиция претърпяха пълно фиаско. 

Първият от общо шестте кръга на разговорите се проведе в централата на германските социалдемократи в Берлин. В рамките на текущата седмица преговорите продължиха в седалищата на Християндемократическия съюз (ХДС) на Ангела Меркел и на Християнсоциалния съюз (ХСС) на Хорст Зеехофер.

Предварителните сондажи трябва да приключат до петък, 12 януари, когато трябва да бъде направено официално изявление от партиите. Дотогава те трябва да преценят дали е целесъобразно да започнат коалиционни преговори.

В определения като последен от преговорите ден - четвъртък, 11 януари, канцлерът на ФРГ Ангела Мекел призна, че все още има „големи препятствия" за подписването на коалиционно споразумение между водения от нея Съюз (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Мартин Шулц.

Очакваше се в късните часове на деня да бъде обявено дали има шансове за съставяне на федерално правителство, но преговорите продължиха до късно вечерта, след което нямаше изявление.

По-рано бе съобщено, че централни данъчни и финансови въпроси, както и основните решения относно миграцията, пазара на труда, здравеопазването, пенсиите и Европа все още не са договорени изцяло.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.