• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Подготвят нов превод на Истанбулската конвенция

Подготвят нов превод на Истанбулската конвенция

/КРОСС/ Подготвя се нов превод на български език на Истанбулската конвенция за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Това каза Бриджит О'Лъфлин, докладчик на Съвета на Европа за Истанбулската конвенция. На среща с журналисти в Страсбург тя отхвърли твърденията, че ратифицирането на конвенцията е свързано с промени в Конституция.

В отговор на въпрос на "Хоризонт" О'Лъфлин каза, че новият текст на документа ще разсее страховете в българското общество:

Наясно сме, че настоящият превод на текста съдържа думата "джендър" - сексуална принадлежност, което е предизвикало определени неразбирания. Затова сме в контакт с българските власти, които ни информираха, че се подготвя нов превод. Когато е готов, ще проверим дали е коректен.

Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулската конвенция е подписана от 44 държави и Европейския съюз. Предстои ратифицирането й и от българския парламент.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

До първите двама джендъристи: а в устанцата ви!!!

17.01.2018 18:47:06

Анонимен

Защо и никой не пита европейските народи чрез референдуми дали искат държавите им да са част от това, което някои наричат "евр ог ейски" съюз, който след това да им нарежда неща против волята им. Всъщност във Великобритания ги попитаха...

17.01.2018 00:35:39

Анонимен

Защо не се разгледа член по член. Защо текстът не се публикува във вестниците, поне в резюме. Защо е приета в ЕС преди да се произнесат страните по нея. Защо се отправят заплахи към несъгласните.

16.01.2018 23:33:09

Анонимен

Хора, които са чели Маркс, Енгелс и Ленин са затъпели до такава степен, че не могат да прочетат и разберат една нищо и никаква Истанбулска конвенция, разбийш ли...

16.01.2018 21:55:48

Анонимен

НОВ ПРЕВОД ЗА МАЛОУМНИТЕ РУСКО-БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ ОТ БСП

16.01.2018 21:14:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.