• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ердоган: Градовете на Ислямската цивилизация се превърнаха в руини, изморени сме

Ердоган: Градовете на Ислямската цивилизация се превърнаха в руини, изморени сме

/КРОСС/ Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обяви за деескалация на напрежението в Близкия изток и отбеляза, че в региона всички вече са изморени от конфликти.

"Градовете на Ислямската цивилизация се превърнаха в руини.

Вече никой не е в състояние да плаща за това. Нито една страна няма право да хвърля в огъня никоя от страните", каза Ердоган на тържественото откриване на "Турски поток" в Истанбул, в което участваха заедно с руския президент Владимир Путин, а техни гости бяха българският премиер Бойко Борисов и сръбският президент Александър Вучич. "Уважаеми гости, както и вие следите в последно време в региона се развиват различни събития, които ни напрягат. Нашият партньор САЩ, а също така и нашият съсед Иран - можем да говорим, че вече са в конфликт.", заяви Ердоган.

"Нашата съседна страна Ирак - те също имат проблеми с устойчивото развитие. Всички в Ирак са наши братя, сестри и приятели.

Готови сме да направим всичко възможно, за да бъде обезпечена териториалната цялост на Ирак и развитието им като съседи.", допълни още президентът на Турция. Затова, подчерта турският президент, са готови да направят всичко възможно да бъде обезпечена териториалната цялост на Ирак и устойчивото развитие на страната. "Нито Ирак, нито Либия, нито останалите страни в залива не трябва да се превръщат в зона на конфликт", категоричен беше той.

Ердоган допълни, че с руския президент Владимир Путин вече провеждат телефонни разговори с ръководители на различни страни и ще поддържат непрестанен диалог в усилията им да намалят напрежението в Близкия изток.

"Нека да не превръщаме Средиземно море в море на конфликти, заяви турският президент.

Той предупреди, че крайбрежната траектория на Турция е най-голяма и не може да се предприема нещо без нейно знание. "Ние имаме най-дългото крайбрежие в Средиземно море и Турция има право на мнение по всеки един проект. Нито един проект, който игнорира нашите интереси в Средиземно море, няма да успее", предупреди Ердоган.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами нямате спиране с идиотски правила, забрани, криене, кървища, убийства, атентати и др.подобни. Хайде, съвземете се малко, направете си самооценка, поусмирете се.

09.01.2020 13:08:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.