• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Ска Келер: Корупцията остава сериозен проблем за България

Ска Келер: Корупцията остава сериозен проблем за България

/КРОСС/Корупцията остава сериозен проблем за България, особена тревога буди новият антикорупционен закон - това се казва в проучване на коалицията "Зелените/Европейски свободен алианс", публикувано вчера.

Пред „Хоризонт" съпредседателката на коалицията в Европейския парламент Ска Келер заяви:

Докладът отчита, че много неща са направени през изминалите години и десетилетия, но има много още за вършене. От една страна, това е заради новия антикорупционен закон, в който се смесват доста структури, които, иначе, вероятно работят добре. А това води до размиване на отговорността. И най-вече - защитата на разобличителите е напълно премахната, а те са изключително важен инструмент за разкриването на корупцията. Друг проблем е корупционното поведение, което ще се санкционира - не е ясно какво точно е това поведение. Още повече, че така може да бъде сплашен или принуден да замълчи неудобният опонент или медия например. Така че - докладът дава препоръки на България, но също и на ЕС, който има ангажимент в борбата с корупцията в рамките на своите институции.

Тя коментира и темата за квотите за мигрантите. Според нея трябва да по-настойчиво да се търси отговор на въпроса кое принуждава мигрантите да бягат:

Смятам, че е необходима нова система, в която всички да участват според възможностите си. Това мое мнение се споделя от много страни членки и евродепутати и можем да намерим компромис. Когато обаче българският премиер казва, че тази идея е мъртва и няма смисъл да я обсъждаме, това не е намиране на компромис, а означава, че оставяме Гърция, Италия и Малта да се оправят сами, без да ни пука за тях. Определено смятам, че трябва по-настойчиво да повдигаме въпроса за причините, които принуждават хората да бягат. И не говоря само за бежанците, а и за миграцията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

След като у НАС царува още мнението, че Русия ни е освободила и войната с Турция била специално за освобождегието ни , а не за завоюване и контрол от руснаците на ПРОЛИВИТЕ, това ще е ! И докато една партия от предатели явно им служи, а напоследък и други подобни партии служат за руски рубли, това ще е !

26.01.2018 17:59:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.