• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Гълъбов: Протестите в Украйна и България следваха един и същ сценарий

Гълъбов: Протестите в Украйна и България следваха един и същ сценарий

/КРОСС/ Твърденията, че кворумът в Народното събрание вече няма да зависи от „Атака", а от независимите депутати, са част от кампанията за лансиране на „България без цензура". Това каза в ефира на БНР политологът Антоний Гълъбов. Според него няма как двама депутати да определят кворума: Същественият проблем на българския парламент е, че той не функционира добре, че продължава да не е в състояние да спечели доверието на българските граждани, а политиците в него твърде малко се интересуват кой и защо ги е изпратил там.

Очаквах „Атака" по-рано да се идентифицира като опозиционна партия, защото започна да губи подкрепа и сила преди повече от два месеца. Ако ви прави впечатление, те застават в ляво от БСП. Критиката на „Атака" по отношение на управлението е крайно левичарска. За мен големият проблем, който остава невидим е какво представлява „Коалиция за България", защото участието на партия, която е член на ЕНП в КБ, само по себе си, много преди Румен Йончев да напусне, будеше много въпроси. Участието на партия като „Нова зора" много отдавна будеше въпроси, които продължават да не се виждат. В това отношение истинският проблем е около БСП и в самата социалистическа партия, коментира Антоний Гълъбов.

Според него истинският проблем на българската демокрация е БСП. До края на мандата на това Народно събрание ще се разбере, че истинският проблем на неслучването на българската демокрация в огромна степен е концентриран в отношенията между БСП и „Коалиция за България", каза още той.

Антоний Гълъбов коментира и ситуацията в Украйна и паралелите със случващото се у нас: Сходствата между българските протести и протестите в Украйна бяха по-малки, отколкото сходствата в поведението на украинското и на българското правителство към протеста. Няма по-плътно следване на един и същ сценарий на неосъветска пропаганда. Ако украинците искат да реформират страната си е добре да избегнат нашата най-голяма грешка - нямаше никаква решителност да се правят реформи в съдебната система, сектора за сигурност и публичната администрация.

Политологът е на мнение, че се върви към федерализация на Украйна, а не към разделяне, тъй като Русия няма интерес от привличане на нови територии.

Мен ме притесняват тези изблици на съветски рефлекси не само в Украйна. Има същата пропаганда и у нас. За мен има общ център, който генерира тази неосъветска реторика и пропаганда и това е Руската федерация, заяви Антоний Гълъбов.

Според него Олимпийските игри в Сочи са били елемент в пропагандната схема и предефиниране на ролята на Русия. Руският проект е евразийски. Той има за цел да създаде много силен център около Русия, така че Европейския съюз да стане периферия на Русия, каза политологът. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Атака, Атака, Атака, най после политолози и журналисти ще свикнат, че не е толкова страшно да произнасят това име, че няма Барозу да им дърпа ушите, че той си има сега други грижи. Хайде, размърдайте се малко.

26.02.2014 12:36:10

Стига с изкуствени проекти !

Престанете с този несръчен политически инженеринг ! Хайде, оставете най-сетне гражданите по пътя на естествения подбор да излъчат свои автентични представителства !

26.02.2014 11:19:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.