• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Проданов: Българските политици се страхуват от „свещени крави“

Проданов: Българските политици се страхуват от „свещени крави“

София /КРОСС/ До момента политическите сили в България, дори когато са леви, предлагат претоплени варианти на стари десни политики. Сега сред партийните ни лидерите сякаш има страх да се назовават проблемите с истинските им имена. Заобиколени сме от теми, които са нещо като „свещени крави" и формациите, които са във властта не се опитват да променят статуквото, дори когато е очевидно, че то е в ущърб на България. Това заяви в ефира на радио К2 кандидатът за евродепутат от листата на АБВ Константин Проданов. „Плоският данък е една такава „свещена крава", повсеместната приватизация, свиването на социалните разходи, нежеланието на държавата да се намеси в икономиката, да зададе посоката на развитие. Това са все неща, за които дори и партиите, които се заявяват като леви, бягат от тях", посочи Проданов.
Обществото ни се нуждае от равен шанс. Всеки в България трябва да получи възможността да се реализира според качествата и способностите си без значение от социалния статус на семейството, в което се е родил, посочи още Проданов. По думите му това може да се случи само ако в страната ни започне да се прилага и истинска лява политика, която не оправдава провалите като търси вината у хората. „Сред основните ми опоненти са тези политически сили, които прилагат тази политика на „социален дарвинизъм", която казва, че ако човек не е успял, то е защото той е некадърен или защото е мързелив, или поради някаква друга причина в него, а не защото всъщност обществото не му е дало шансове", посочи Проданов.
В отговор на журналистически въпрос Константин Проданов коментира и тезата, че евентуална победа на БСП на евровота би затвърдила и стабилността на настоящото управление на държавата. „Запазване на настоящото статукво мисля, че ще е най-неблагоприятния вариант за страната. Проблемът е, че се действа дребно, на парче, а мащабните реформи, които трябва да се направят те не ги правят, просто защото имат много ниска степен на доверие. Ако става въпрос просто да избутаме до края на мандата .. това ще са загубени години", заключи Проданов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.