• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Христо Проданов: Предложението на Валери Симеонов и Менда Стоянова за електронните платформи за настаняване е грешно

Христо Проданов: Предложението на Валери Симеонов и Менда Стоянова за електронните платформи за настаняване е грешно

/КРОСС/ „Когато нещо се мисли в последния момент и се внася в Народното събрание „на пожар”, то винаги се оказва грешно. Предложението на Валери Симеонов и Менда Стоянова за електронните платформи за настаняване е такова и няма да доведе до реални резултати”, каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов пред медиите в парламента.

Той добави, че всеки, който излиза на пазара в България, е задължен да плаща данъци, а една голяма част от апартаментите за гости, за които говорят Стоянова и Симеонов в предложението си, не ги плащат.

„Начинът, по който се предлагат тези промени – чрез категоризация на апартаментите, не е работещ, защото най-малкото общините нямат ресурса да ги регистрират. Най-лесният начин, по който може да се постигне резултат, е патентен данък на брой легла в апартаментите за гости като те се регистрират на юридически или физически лица и на точен адрес. Това е нужно, за да може всички тези апартаменти, които само в София са над 2500 и работят със сайтове за резервация, да бъдат контролирани”, обясни Проданов.

Той коментира, че ако собствениците на такива апартаменти за гости платят патентен данък и се регистрират във въведената единна система за туристическа информация, една голяма част от този бизнес ще излезе на светло. „Тези хора трябва да си плащат данъци като всички останали и да излязат на светло, но мерките, които предлагат колегите, не са правилни”, категоричен бе Христо Проданов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.