• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Полският парламент разглежда закон, който ще праща в затвора жени, направили аборт

Полският парламент разглежда закон, който ще праща в затвора жени, направили аборт

/КРОСС/Полският парламент реши днес да продължи работата по закона, забраняващ напълно абортите и отхвърли предложението за либерализиране на настоящия закон.
Предложението за закон, забраняващ напълно абортите, е депозирано в парламента от комитет на гражданска инициатива, нарекъл се Спрете абортите!
Инициативата е събрала около 250 000 подписа в подкрепа на проекта на закона. Той предвижда пълната забрана на абортите с едно изключение - когато животът на бременната жена е в непосредствена опасност.
Проектът предвижда наказване със затвор до пет години на лекарите и на други лица, участващи в извършването на абортите, както и на пациентките, подложили се на аборт. В него се допуска възможността съдия да разреши наказанието срещу пациентките да бъде отменено.
По-либералният проект на закон беше внесе в парламента от комитет, нарекъл се Спасете жените. Той предвиждаше безусловно право на аборт до 12-ата седмица на бременността. На първо четене в полския парламент днес този проект беше отхвърлен от депутатите.
По-рестриктивният проект пък беше пратен в парламентарната комисия по правосъдие и права на човека, която ще трябва да работи върху него, преди да го предложи за гласуване от депутатите. Според анализатори проектът може да остане там дълго време и може да излезе оттам без параграфа, предвиждащ наказания за жените, които се подлагат на аборт.
Депутатите решиха да изпратят в същата комисия и проект на закон, внесен от група парламентаристи, който цели да ограничи процедурите по ин витро оплождането. Този проект забранява по-специално замразяването на ембриони, смятани от авторите на закона за човешки същества още от проникването на сперматозоида в яйцеклетката, още преди те да бъдат имплантирани в матката.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Yordan

Demokratichna Polsha, izpliskaha ligena. Sashto kato DAESH. Mejdu Es i DAESH ima vse po-malko razlika,a mejdu USA i DAESH nikakva (samo parichnite znachi). Nishto chudno (Polsha)da zabraniat i konsumaciata na meso ako ne e genno modificirano,i opeto ot qatarski imam

26.09.2016 11:03:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.