• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Орязват ръководствата на болниците в цялата страна

Орязват ръководствата на болниците в цялата страна

/КРОСС/ Рокади в болниците в цялата страна е започнало здравното министерство. Със заповед на здравния министър проф. Николай Петров от четвъртък е съкратен директорският борд на най-голямата спешна болница у нас „Пирогов", съобщава "24 часа", като се позовава на свои източници от Министерството на здравеопазването (МЗ).

Директорът ѝ проф. Асен Балтов запазва поста си към момента, а бордът ще остане само с трима души - директорът, представител на МЗ и доц. Христо Шивачев, който е детски хирург в болницата.

Подобна рокада вече е направена и в Александровска болница, но предстои това да се случи в още десетки лечебни заведения в цялата страна, уточниха от здравното министерство. Идеята на проф. Петров е навсякъде бордът на директорите да се състои от трима човека, а не от пет, каквато промяна въведе служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев.

С намаляване на началниците се цели единствено да се понижат харчовете. Излишни пари се дават за още двама души в борда, обясняват от МЗ пред изданието.

Рокадите не са част от предстоящи проверки, които здравното министерство ще прави по отношение на финансовото състояние и начина на ръководене на болниците. В началото на юли, на заседание на парламентарната здравна комисия, проф. Петров разкри, че според доклад на ведомството само три болници в страната са на печалба. Тогава здравният министър обяви, че вероятно ще има персонални промени в ръководствата на болниците, без да уточни кои.

На същото заседание проф. Петров заяви и че здравното министерство подготвя обща сратегия за развитие на болничната помощ, която да включва правила за формиране на работната заплата, стопански разходи, както и такива за медицински изделия и лекарства. Рокадите, които се извършват в момента са именно част от тази стратегия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.