• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Ясен Тодоров: Партии, които не влязоха в парламента, целят дестабилизиране на страната

Ясен Тодоров: Партии, които не влязоха в парламента, целят дестабилизиране на страната

/КРОСС/ "Всичко, което се случва, е опит за натиск върху главния прокурор. Цели се дестабилизиране на цялата страна. Атаката идва от политическа сила, която не е успяла да влезе в парламента и има интерес този парламент да няма дълъг живот". Това каза в предаването „Тази събота" по БТВ членът на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров по повод скандала, в който беше замесен главният прокурор Сотир Цацаров след среща със Сашо Дончев и Георги Гергов, който ВСС обаче отказа да разглежда.

"Говоря за Христо Иванов и другите политически формации, които не влязоха в парламента. Всички хора, които присъстват в стенограмите АРГО-гейт. В техните разговори става дума за клатене на държавата, безсъние на главния прокурор и Бойко Борисов, за никакви благородни цели не става въпрос.

Агнешките главички са хора, които са във властта от периода на правителството, което управляваше 1997-2001 година (правителството на Иван Костов)" , каза още Тодоров.

"Главният прокурор е достатъчно доблестен и той ни разказа какво се с случило в срещата със Сашо Дончев. Звучи несериозно главният прокурор да е поискал среща със Сашо Дончев. Всеки магистрат има право на личен живот, въпросът е, доколко личните контакти влияят на действията на един магистрат, коментира Тодоров.

"Ще се обърна към Лозан Панов: Ако имате капчица достойнство, подайте си оставката. Аз съм разочарован от Вашето поведение, дължахте поне малко коректност и благоприличие по отношение на главния прокурор. Не се възползвайте от поста, който ние Ви осигурихме", каза Ясен Тодоров по адрес на председателя на Върховния касационен съд, който беше сред тези, които искаха изслушване на Сотир Цацаров.Обратна гледна точка в същото предаване изрази друг член на ВСС, но от съдийската колегия Калин Калпакчиев.

Той посочи, че още при избора на Сотир Цацаров за главен прокурор през 2012 г. е задавал въпроси за отношенията му с Георги Гергов и дали членуват заедно в една масонска ложа.

По отношение на актуалния скандал Калпакчиев защо Цацаров е отишъл на срещата с Гергови и Дончев и питал ли е втория за издавания от него вестник и т.н.

Според члена на ВСС към момента няма ефективна процедура за проверка на главния прокурор. Управляваната от него структура пък работела кампанийно:

„Активна е когато падне правителството и пасивна, когато същите министри и депутати са управляващи".

Той даде пример с трите досъдебни производства срещу Бойко Борисов от 2013 г., които били прекратени след като той седнал на премиерския стол.

„Главният прокурор всяка сряда участва в срещи с министър-председателя до обед - самият главен прокурор не го крие. Казва, че не коментират конкретни дела, но как да го знаем?", попита Калпакчиев.

Той беше категоричен, че „няма румънски модел, това е едно пропагандно клише" и работата на държавното обвинение се измерва по влезлите в сила осъдителни присъди: „Както имаше шумни акции на МВР, сега има шумни акции на прокуратурата".

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Я сеща ли се някой кои партии не влязоха в НС и защо ? Ами не влязоха мекеретата защото българския народ ясно ги разпознава колкото и пари да се наляха в тези "проекти" язък за парите язък.И няма как два файтона мекерета да се опитват да влияят на политическите процеси в страната колкото и да се напъват за това.

29.04.2017 18:20:20

Анонимен

Няма нужда от рушители, а от съзидатели, мой човек.

29.04.2017 14:05:53

Анонимен

Глупости на търкалета. Партиите, които влязоха в НС, но представляват по-малко хора, отколкото гласуваха с "ДА" на референдума, искат да запазят привилегиите си и даже ги увеличиха, докато народът мизерува. Та ако това е стабилността на държавата, където нито една система не работи, не се търси борба срещу корупцията, няма справедливост, то по-добре да разрушим тази стабилност. Тя не води към нищо добро в България.

29.04.2017 12:47:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.