• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

НС ще разгледа промените в Закона за защита на конкуренцията

НС ще разгледа промените в Закона за защита на конкуренцията

/КРОСС/ Комисията по икономическа политика в Народното събрание ще заседава за пореден път по промените в Закона за защита на конкуренцията, след като в пленарна зала миналия петък, не беше преодоляно ветото на президента.

Спорните текстове засягат предимно търговските вериги и българските производители и доставчици.

Мотивите на президента, че промените не гарантират в достатъчна степен интересите на потребителите и ще доведат до по-високи цени на крайните продукти до оглушаване на конкурентната среда, Румен Гечев от Левицата опроверга така: Ограничаваме монополното положение или по-голямата пазарна сила, която се изразява в по-голяма мощ на дадена фирма в преговорите със своите контрагенти.

Представителни организации на българските производители също се обявиха срещу промените в Закона, част от които предвиждат оповестяване на договорите на компании с повече от 50 млн. лв. годишен оборот и таксите, които търговците събират. Председателят на браншовия съюз на хлебопроизводителите Марияна Кукушева обясни:

Няма да имат право да начисляват такса "Боулинг турнир", такса "Рожден ден". Няма да имат право. Надявам се да нямат право да начисляват такса "Нов магазин от групата на..." . Това е колониално поведение спрямо българския бизнес.

Делян Добрев коментира позицията на ГЕРБ срещу промените така: Няма спор в това, че трябва да се направи нещо в посока защита на българските производители, но споделяме опасенията на президента, че той не защитава интересите на потребителите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.