• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Отново няма кворум. ГЕРБ вече няма да влиза в зала (обновена)

Отново няма кворум. ГЕРБ вече няма да влиза в зала (обновена)

/КРОСС/Заседанието на депутатите пропадна поради липса кворум.

104 народни представители се регистрираха тази сутрин. Депутатите от ГЕРБ не влязоха в пленарната зала и от думите на председателя на партията Бойко Борисов стана ясно, че повече няма да влиза.

Народните избраници от „Атака" въобще не дойдоха в сградата на парламента.

Отказът на Борисов да осигури кворум от тук нататък проваля актуализацията на бюджета. 

Макар че вчера депутатите работиха до късно, за да приемат на първо четене промените в Закона за държавния бюджет, ремонтът на държавните сметки няма да мине на второ четене, ако лидерът на ГЕРБ спази заръката си и депутатите му не дойдат в НС. 

"ГЕРБ са против след година и два месеца, след четири вота на недоверие, в които БСП и ДПС ръкопляскаха на това правителство, а ние викахме "Оставка", в последните три дни да им дадем да се възползват от опорната си точка - ГЕРБ и ДПС в коалиция, затова ние много искахме да помогнем на президента и служебното правителство, параметрите на бюджета ", коментира Бойко Борисов.

Борисов призова БСП да си носи цялата отговорност и им пожела "успех в играта".

Сега ГЕРБ се обръщат на 180 градуса, това не е изненада за нас, а е показателно за „предвидимата" политическа сила ГЕРБ, коментира в НС пред журналисти председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов.

Според Мерджанов ГЕРБ са влезли в собствен капан, тъй като вчера по предложение на Цецка Цачева гласували да се удължи работата на Народното събрание до 5 август, тъй като по правилник трябвало да излязат във ваканция от първи август. Сега те трябва да излизат от това неудобно положения, каза Мерджанов и увери, че от Коалиция за България ще спазват ангажиментите като членове на комисиите, ако има такива заседания, техните колеги най-вероятно ще участват, но с категоричните аргументи от вчера за несъгласие за тази актуализация.

Окончателното гласуване на промените в Закона за защита на конкуренцията, които предвиждат ограничения за големите търговски вериги, както и окончателното гласуване на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи също са в седмичната програма на Народното събрание. Депутатите би трябвало да гласуват и промените Закона за управление на отпадъците.

Утрешното заседание на НС би трябвало да започне в 9.00 часа. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Новата коалиция бързо се разпърдеа, бостано се омота останоа само тиквеа.

30.07.2014 11:27:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.