• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Природозащитници искат оставката на министър Димов на протест

Природозащитници искат оставката на министър Димов на протест

/КРОСС/ Природозащитници излизат на протест тази вечер с искане за оставката на министъра на околната среда и водите Нено Димов. Те настояват да се поеме политическа отговорност за допуснатите нарушения на българското и европейско законодателство. Протестната проява се организира точно седмица след като Върховният административен съд отмени новото застрояване в Национален парк Пирин.

Константин Иванов от Фонда за дивата природа заяви в навечерието на протеста:

"Някой трябва да поеме политическата отговорност. Това трябва да е, разбира се, премиерът Борисов, понеже неговият орган МС е подписал това решение, но, тъй като вносител е бил министърът на околната среда, той трябва, най-малкото да си подаде оставката, понеже е вкарал държавата в един процес, който очевидно е незаконен".

Природозащитничката Катерина Раковска предупреди:

"В момента, същите тези хора са подготвили промени в Закона за биоразнообразието, които ще имат негативни последствия за цялата екологична мрежа и обезсмислят "Натура 2000" - мрежата в България. Това е много опасно. Да предотвратим бъдещи грешни решения!".

В столицата довечера ще има още един протест - от 17 до 20 ч. ще протестират жители на столичиня район "Изгрев" с призив "Слънце за децата ни!" срещу презастрояването на квартала и съпътстващите неудобства за живеещите там.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Златко

Странно защо тези т.нар. природозащитници не искат оставката на Иво Прокопиев, не протестират срещу Пампорово на леля Цеца Секса - Цветелина Бориславова, а само се активират срещу най-успешния български ски курорт - Банско?!?

24.01.2019 17:24:20

Милен

Не се спряха тези и те не знаят какво искат. Съмнявам се, че на протеста им ще има повече от 10 човека.

24.01.2019 12:47:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.