• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Русия и Сърбия се обявиха против политиката "с нас или против нас"

Русия и Сърбия се обявиха против политиката "с нас или против нас"

/КРОСС/ Министрите на външните работи на Руската федерация и Сърбия - Сергей Лавров и Ивица Дачич се обявиха против принципа, налаган напоследък на страните в региона „с нас или против нас", предаде ТАСС, като се позовава на съвместна статия в руския вестник „Российская газета" и сръбския „Политика".

„Отличителна черта на сътрудничеството остава изборът и отчитането на интересите на другата страна. Москва и Белград са противници на порочната практика „с нас или против нас", която вече доведе до усилване на недоверието и нестабилността на европейския континент", пише в статията.

Лавров и Дачич са обърнали внимание, че политическия диалог между двете страни „се развива динамично в атмосферата на доверие и взаимно разбирателство, както на работно, така и на високо равнище... С удовлетворение констатираме положителната динамика на търговско-икономическите и военно-техническите връзки, успешната реализация на съвместни проекти в областите на енергетиката, транспорта, културата. Изработена е подробна договорна-правна основа на руско-сръбските отношения, която се разширява последователно.", продължава статията.

В края на миналата седмица Сергей Лавров отново изрази подобна позиция, като тогава визираше Черна гора, където се подклаждат русофобски настроения и обвини Запада, че отново си играе със стабилността на Балканите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Марги

Май от нас по прости няма. Да ритаме ръката която иска да ни помогне за да сме добре с САЩ от където не сме получили нищо дриго освен военни бази от които ще се води войната с Русия.

21.02.2018 13:45:15

Анонимен

Сърбите ще им го духат на ... гладните мурзилки! Май такова време идва? Менят се времената?!

21.02.2018 11:24:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.