• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за утре, 9 октомври

Предстоящи събития в страната за утре, 9 октомври

/КРОСС/ ***

Варна.
Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск ще проведат среща на четири очи в резиденция „Евксиноград", Варна.


***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще участва в церемонията за връчването на Гражданската награда на Европейския парламент, която тази година се присъжда на Народно читалище „Бъдеще сега 2006". Събитието се организира от Информационното бюро на ЕП в България и ще се състои в Софийската градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко" 1).

***
София.
От 9 ч. ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.

В 10 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще се включи във форума „София-град на новите технологии и новите възможности". Събитието ще се проведе в зала 6 на НДК. Ще присъстват представители на КРИБ, ПТПП, Камарата на строителите и на творческите индустрии и социалното предприемачество.

***
София.
В 13 ч. президентът Росен Плевнелиев ще проведе разговор с председателстващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич на „Дондуков" 2.

***
София.
В 9.30 ч. Софийски градски съд в 21 състав, НОХД №894/2008 ще гледа делото срещу Мирчо Петков и др. (Престъпления по служба с цел облага - чл. 282 - 283а от НК )

***
София.
От 10 ч. в зала 6 на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията в присъствието на заместник-министър Валери Борисов ще бъде направена демонстрация на цялостния процес по предоставяне на услуги по електронен път през единния портал за достъп до електронни административни услуги.

***
София.

От 10 ч. Съветът по иновации и развитие на технологиите (СИРТ) при БТПП организира пресконференция на тема: „Перспективи пред развитието на платформа иновационна борса при СИРТ при БТПП" в сградата на БТПП.

***
София.
От 11 ч. в хотел „Арена ди Сердика", зала "Сердика", на заключителна пресконференция, ще бъдат представени изпълнените дейности и постигнатите резултати по проект „Повишаване на текущата квалификация в областта на гражданското и търговското право".

***
София.
От 12 ч. в зала „Изток" в Народното събрание ще се проведе среща-дискусия на тема „Структурирани дебати за прозрачни парламентарни назначения".

***
София.
От 18 ч. в столичното Технологично училище Електронни системи (ТУЕС) ще бъде открито второто състезание по програмиране (хакатон) за ученици от ТУЕС HackTUES.

***
София.
От 18 ч. на паметника на Съветската армия, ще се състои деветият пореден финал на националния турнир по бийтбокс на България The Official Bulgarian Beatbox Battle 2015.

***
Бургас.
От 9 до 11 октомври Бургас ще бъде домакин на международния турнир по бадминтон за глухи.

***
Бургас.
От 11 ч. в зала „Петя Дубарова" в КЦ „Морско казино" събраните средства от благотворителния концерт на певеца Захари Чернев и приятели ще бъдат раздадени на нуждаещи се творци в затруднено положение.

***
Благоевград.
От 10 ч. ще се проведе дискусия на тема „Студентски практики - реалност и възможности" в ЮЗУ в Заседателна зала 1 114 на УК 1 и в нея ще вземат участие студенти, успешно реализирали се след проведеното практическо обучение по проекта, ментори, академични наставници и функционални експерти.
***
Благоевград.

От 11 ч. във фоайето на Община Благоевград ще отбележи Световния ден на психичното здраве с изложба „Свят от цветове".

***
Варна.

От 14.30 ч. в конферентната зала в Нов учебен корпус на Технически университет - Варна ще се състои тържествена промоция за връчване на дипломите на абсолвентите от специалности „Индустриален мениджмънт" и „Технологично предприемачество и иновации" - ОКС „Бакалавър" и ОКС „Магистър".

***
Велико Търново.
От 10 до 16 ч. пред МОЛ Велико Търново на паркинга на ул."Симеон Велики" ще бъде разположен мобилен пункт, в които ще се събират опасни битови отпадъци.

***
Велико Търново.
От 13.00 до 16 ч. в Ритуална зала Община Велико Търново ще се проведе среща-дискусия на тема Пътна карта „Насърчаване и развитие на социалните предприятия в България". - отразява Луиза

***
Велико Търново.
Стартира предоставянето на социалната услуга „Обществена трапезария", която се реализира от Община Велико Търново, чрез Домашен социален патронаж - Велико Търново, база град Дебелец.

***
Враца.

От 10 ч. в сградата на Областна дирекция „Земеделие"-Враца ще се проведе среща на служители от Министерството на земеделието и храните и българската агенция по безопасност на храните с животновъди, относно изменение и допълнение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, регионална политика и поземлени отношения.

***
Казанлък.
От 10 ч. в Завод „ Арсенал" ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Кюстендил.
От 10 ч. Окръжен съд - Кюстендил ще заседава по делото срещу бившия кмет на община Дупница Атанас Янев за злоупотреби със служебно положение.

***
Кюстендил.
От 14 ч. в залата на Възрожденското училище ще се проведе заседание на Общински съвет.

***
Монтана.
От 11 ч., в заседателната зала на Областна администрация - Монтана народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова и фондация „Искам бебе" организират дискусионна среща във връзка с възможностите за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

***
с. Невестино.
От 10 ч. в Общинска служба „Земеделие" Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще проведе изнесена приемна.

***
Несебър.
От 9 до 11 октомври на състезателния полигон край Несебърския залив ще се проведе Регата „България си ти! - ОМК Несебър 2000" 2015.

***
Пловдив.
Откриване на VIII национална изложба Арт колаж - Пловдив 2015 ще се проведе в галерията на дружество на пловдивските художници.

***
Пловдив.
От 9 ч., в 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще заседава по НОХД № 1436/ 2015 г. - докл. С. Димитрова,. Срещу подсъдимите Мустафа Х., Исмет М. и Юсуф А. са повдигнати обвинения по чл.142 ал.3 и чл.131 ал.1 от НК. На 16.04.2015 г. в условията на продължено престъпление, започнало в с.Устина, обл.Пловдив и довършено в гр.Кричим, обл.Пловдив, в съучастие като извършители, са отвлекли Ресул А. от с.Устина, На 16.04.2015 г. в с.Устина, обл.Пловдив по хулигански подбуди, в съучастие като извършители са причинили другиму - Ресул А. от с.Устина, леки телесни повреди.Това е първо заседание по делото.

***
Русе.

От 10 ч. в зала „Св. Георги" (ет. 6 на Областна администрация - Русе) ще се проведе извънредно заседание на Постоянната секторна комисия в областта на здравеопазването.

***
Свищов.

От 11 ч. в зала 1 на Община Свищов ще се проведе пресконференция във връзка с приключването на дейностите по проект „ПСОВ и довеждащ колектор гр. Свищов".

***
Сливен.
От 17 ч. в зала "Зора" ще бъде учреден Национален комитет "100 години Каймакчаланска епопея". Членовете на инициативната група канят на срещата всички преки потомци, близки и наследници на безсмъртните герои от боевете на Каймак-Чалан.

***
Сливен.
Открит урок по история за участието на Българската армия в битките в Първата Световна война ще изнесе президентът на Агенция и Радио „Фокус" Красимир Узунов. Урокът ще се състои от 14.30 ч. в залата на училищния музей на Природоматематическа гимназия „Добри Чинтулов".

***
Силистра.
От 13 ч. „Булгартрансгаз" ЕАД пуска в експлоатация газопровод високо налягане Добрич-Силистра и автоматична газорегулираща станция в град Силистра. Откриването на обекта ще се състои на площадката на АГРС Силистра.

***
Смолян.
От 11 ч. в Областна дирекция на МВР-Смолян предприема необходимите мерки за обезпечаване на сигурността и охрана на обществения ред по време на предстоящите местни избори 2015 година.

***
Смолян.
От 11 ч. ще се проведе Заседание на Общински съвет - Смолян с обсъждане на една точка ще се проведе ще се проведе в заседателната зала на Община Смолян - с предложение за ново обсъждане на Решение № 1126 от 10.09.2015 г. на Общински съвет-Смолян, на основание чл. 45, ал. 7 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

***
Търговище.
От 13 ч. в залата на Общинския съвет в гр. Търговище ще се проведе работна среща на Националната асоциация на общинските служители в България по проект: - „Разруши мълчанието - кампания за информираност,превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак" по Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.

***
Чирпан.
В 11 ч. той ще посети Центъра за обществена подкрепа в гр. Чирпан, където ще се срещне със специалистите, които работят в него, за да обсъди възможности за подобряване и развитие на социалните услуги, предлагани в региона. В 13.30 ч. министър Калфин ще вземе участие и на планирана среща между младежи и младежки медиатори от Бюрото по труда в града, посветена на възможностите, които Агенцията по заетостта и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" предлагат на младите хора - платени стажове, безплатни обучения и преквалификации и намиране на работа. Събитието ще се състои в Дирекция Бюро по труда - гр. Стара Загора.

***
Шумен.

От 10 ч., в хотел Мадара - Шумен ще се проведе обсъждане на карти на заплахата и карти на риска от наводнения за области Шумен и Търговище.

 

Местни избори 2015

***
Костинброд.
В 12 ч. председателят на БСП Михаил Миков и кандидатите на левицата в ще се срещнат с членове, симпатизанти на партията и граждани в клуба на БСП на ул. „Георги Сава Раковски" № 1.

***
Берковица.
В 14 ч. председателят на БСП Михаил Миков и кандидатите на БСП в ще се срещнат с местната общественост в клуба на партията в града.

***
Видин.
В 17.15 ч. председателят на БСП Михаил Миков ще даде пресконференция на Дунав мост - 2. На събитието ще присъства и председателят на Камарата на депутатите в румънския парламент Валериу Згоня.
Миков и Згоня ще се обърнат към гражданите и гостите на града на започващия в 18.30 ч. митинг-концерт на пл. „Бдинци". Те ще подкрепят кандидата на БСП за кмет Видин Людмил Димитров, който също ще направи обръщение към избирателите.

***
София.
Oт 12 ч., в ПП „Успех", в Люлин, кандидатът на БСП Лява България за кмет на София Михаил Мирчев, водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Люлин арх. Тодор Булев и кандидати за общински съветници ще проведат среща с представители на Съюза на слепите в България и живущите в района незрящи граждани.

***
с. Мировяне.
От 18 ч., на централния площад кандидатът на БСП Лява България за кмет на район Нови Искър Калинка Николова и кандидати за общински съветници ще се срещнат и разговарят с избиратели от района.
***
Болярово.
В 14 ч. кандидатът за кмет на Болярово Христо Христов ще се срещне със социални работници часа в Младежкия дом в града.

***
Сливен.
От 17.30 ч. в Каравана Заимов, кандидатът за кмет на града Кольо Милев ще проведе среща-разговор с военни.

***
с. Козар Белене.
В 17.30 ч. ще започне предизборна среща с концерт, на която ще присъстват кандидатът за кмет на Белене Антон Георгиев, както и кандидатите за общински съветници.

***
с. Цалапица.
В 18 ч. на площада в селото ще започне предизборен митинг-концерт, на който ще присъства кандидатът за кмет на община Родопи Павел Михайлов.

***
София.
В 17.30 ч МК „Либерален съюз - Новото време и НДСВ" ще представи листата си за общински съветници пред БСУ - Централен вход.

***
Варна.
От 11 ч. в Малкия арт салон на Радио Варна ще се проведе пресконференция на Илия Костадинов, независим кандидат за кмет на район „Приморски".

***
Варна.
От 17.30 ч. във Фестивален комплекс, зала 4 (Пресцентър) ще се проведе дискусия на тема „ Защо е важно да гласуваме на референдума за дистанционно електронно гласуване на 25 октомври? Аргументи „ЗА" и „ПРОТИВ" гласуването по интернет". На срещата-дискусия ще вземе участие Огнян Минчев, председател на УС на Асоциация „Прозрачност без граници", преподавател в СУ „Климент Охридски", експерт по изборните дела с дълъг опит в наблюдението на избори и изследването на изборните процеси в страната. След кратка презентация ще има възможност за изказвания и отворена дискусия с представителите на местната общественост.

***
Видин.
От 17 ч. в Конферентния център на Областната администрация във Видин. Политическа партия „Обединена България" ще представи своите кандидати за общински съветници във Видин и ще даде старт на предизборната си кампания. Кандидатската листа за общински съветници ще бъде представена от Илиана Раева, председател на ПП „Обединена България". На откриването на предизборната кампания ще участва и двукратният олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов.

***
Видин.
От 18 ч. по покана на БСП във Видин ще пристигне председателят на Камарата на депутатите в румънския парламент Валериу Згоня и Михаил Миков ще дадът пресконференция.
***
Видин.
В 18.30 ч. Михаил Миков и Валериу Згоня ще се обърнат към гражданите и гостите на града на започващия митинг-концерт на пл. „Бдинци". Те ще подкрепят кандидата на БСП за кмет Видин Людмил Димитров, който също ще направи обръщение към избирателите.

***
Добрич.
Кандидатът за кмет на Община град Добрич ще проведе предизборни срещи по следния график: 11 ч. ОУ „Отец Паисий" Клуб Самурай, 14 ч. Екострой, 16 ч. АПИ, Пътно строителство

***
Казанлък.
От 17.30 ч. в центъра село Енина кандидатът за кмет на Община Казанлък кмет Галина Стоянова ще присъства на церемония по откриване паметника на Бай Ганьо в селото.

***
Казанлък.
От 19 ч. в село Шейново ще се проведе среща на кандидата за кмет на Община Казанлък Галина Стоянова с жители на селото От 18 ч. в село Копринка кандидатът за кмет на Община Казанлък кмет Галина Стоянова ще проведе среща с жители на селото.

***
с. Козар Белене.
От 17.30 ч. в с. Козар Белене, гр. Левски ( Плевен), ще започне предизборна среща с концерт, на която ще присъстват кандидатът за кмет на града Антон Георгиев, както и кандидатите за общински съветници.

***
Костинброд.
В 12 ч., председателят на БСП и кандидатите на левицата в Костинброд ще се срещнат с членове, симпатизанти на партията и граждани в клуба на БСП на ул. „Георги Сава Раковски" № 1.

***
с. Мировяне.
От 18 ч., на централния площад на с. Мировяне, кандидатът на БСП Лява България за кмет на район Нови Искар Калинка Николова и кандидати за общински съветници ще се срещнат и разговарят с избиратели от района.

***
Никопол.
От 10 ч.. кандидатите за кметове на Плевен и Никопол - Цветан Антов и Любомир Мачев отиват на делово посещение в побратимения на Никопол град Миловени - фериботен комплекс Никопол - Турну Мъгуреле.

***
Свищов.
От 17 ч. кандидатът за кмет на Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов ще проведе среща с Женско дружество „Съгласие".

***
Свищов.
От 18.30 ч. в ресторант „Елексир" в квартал „Велешана" кандидатът за кмет на Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов ще проведе среща с избиратели.

***
Свищов.
От 19.30 ч. при Ръфа на гаражите кандидатът за кмет на Свищов от Коалиция „За Свищов" Станислав Благов ще проведе среща с избиратели.

***
Сливен.
От 13 ч. в Пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема "Наблюдателите - гаранция за прозрачността и честността на изборите. Институтът за модерна политика провежда обучения на наблюдатели в Сливен", организирана от Институт за модерна политика Участници: Борислав Цеков, Иво Инджов, Петър Кичашки.

***
Сливен.
От 17.30 ч. Каравана Заимов, кандидатът за кмет на града Кольо Милев ще проведе среща-разговор с военни.

***
с. Цалапица.

От 18 ч. в с. Цалапица, общ. Родопи (Пловдив) ще започне предизборен митинг-концерт на площада. Ще присъства кандидатът за кмет на общината Павел Михайлов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.