• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития

Предстоящи събития

/КРОСС/
София.
От 09.00 часа в Софийски университет „Св. Климент Охридски" (нова конферентна зала, Северно крило), министърът на образованието и науката Меглена Кунева ще открие конференция на тема „Национално изследване на системата за подготовка на педагогическите кадри във висшите училища и сравнителен анализ на системата за поддържаща квалификация и кариерно развитие в Р България, Европейския съюз и други страни".

***
Шумен.
От 14.00 часа, в зала 203 на Община Шумен, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът Любомир Христов ще подпишат договор за изграждане на втора фаза на интегрирания воден цикъл на града.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 08.00 часа, българи от Босилеград, Сърбия, организират кръводарителска инициатива в Центъра по трансфузионна хематология във Военномедицинска академия.

***
София.
От 09.00 часа, в зала 2 на Министерството на труда и социалната политика, министър Зорница Русинова ще открие официалната част на заседанието на Съветът на децата към Държавна агенция за закрила на детето.

***
София/с. Лозен
От 09.30 часа, Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави празнична св. Литургия в девическия манастир „Св. апостоли Петър и Павел" край софийското село Лозен.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Родопи" в Интер Експо Център заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще открие семинар на тема „Перспективи за развитие на биологичното земеделие в страните от Югоизточна Европа".
***
София.
От 09.30 часа, 31 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Димитър Д., обвинен е престъпление по 78А от НК.

***
София.
От 09.30 часа, 4 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Валентин Димитров, обвинен в престъпление по чл.253 от НК.

***
София.
От 09.30 часа, XV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Антон С., Генчо Р., Собрин С., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Брюксел" на „Метрополитън хотел София" ще се проведе заключителна пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от реализация на проект „Проучвателен мониторинг за оценка на натиска и въздействието на рудодобива и рудопреработката на метални руси и уранодобива и предложения за мерки към плана за управление на речните басейни в Източнобеломорски район" (EARDMINING)".

***
София.
От 10.00 часа, VI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Принс Б., Маркс Б., Боян З., Христо Ч., Абидин Ю., обвинени в организиране и ръкводене на организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

***
София.
От 10.00 часа, II състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Красимир С., Михаил П., Върбан Б., Персин П., Ангел Р., Матей Т. и Пламен Л., обвинение в организиране и ръководене на организирана престъпна група група, създадена с цел грабежи.

***
София.
От 10.00 часа, V състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Илчо И., Станко Ж., Евгений И. , Станислава И., Бонка Т., Иван П. и Танка П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, XI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Симеон Т., Добрин Д., Веселин Р., Красимир Н., Георги Г., Катерина Х., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа, IV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Стоян Я., Богдан К., Александър Щ. и Цветомир В., обвинение в организиране и ръководене на органзирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа, в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция по повод на учредяването на първия в страната Национален български университет „Трета възраст".

***
София.
От 10.30 часа, VII часа Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Цветелин Ц., Антон А., Желязко К. и Никола Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа, VIII състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото Юлиан С. и Калоян К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа, в заседателната зала на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Прокурорската колегия.

***
София.
От 12.00 часа, пред централата на БЧК председателят на организацията Христо Григоров ще връчи на кмета на София Йорданка Фандъкова ключовете на специализиран медицински автомобил, предоставен за нуждите на здравеопазването на София.

***
София.
От 12.00 часа на Моста на влюбените зад НДК Дипломатическият корпус ще посети новооткритата фотоизложба "Палестина - люлка на светини". Домакин на събитието ще бъде Н.Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух - извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Р България.

***
София.
От 12.00 часа в Министерство на икономиката, министър Божидар Лукарски ще връчи сертификат за инвестиция клас „А" по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на „Юнифай Сървис Център" ЕООД.

***
София.
От 12.30 часа на Терминал 2 на Летище „София" ще се състои изпращането на 15-те деца, преборили рака, които ще вземат участие в „Световните игри на победителите".

***
София.
От 13.00 часа в сградата на НИП, ще се проведе открито изслушване на двамата кандидати за заемане на длъжността „директор на Националния институт по правосъдие".

***
София.
От 14.00 часа, в Клуб „Лудвиг Ерхард" и Българска демократична общност ще направят представяне на концепцията за моралния вариант на пазарното стопанство - реконструкция на възгледите на Лудвиг Ерхард".

***
София.
От 15.00 ч. в Големия салон на БАН ще се проведе Общоакадемическия семинар „Актуални проблеми на науката".

***
София.
В авиобаза Враждебна ще започне многонационалната летателна тренировка на военно-транспортната авиация „Balkan Spartan - 2016", която ще продължи до 8 юли.

***
Благоевград.
От 12.00 часа в зала 1 на сградата на Община Благоевград ще се проведе пресконференция по повод Държавно първенство по спортна акробатика, което ще се проведе от 30 юни до 3 юли.

***
Бургас.
От 11.00 часа в зала 219 на Органичния корпус на Университет „Проф. д-р Асен Златаров" ще се проведе среща-дискусия на тема „Фармакобиохимията и създаването на нови лекарствени средства".

***
Бургас.
От 16.00 часа в Индустриален и логистичен парк-Бургас официално ще бъде открита първата производствена база в парка.

***
Бургас.
От 18.00 часа в галерия-музей „Георги Баев" ще бъде открита изложба „Животът на Емил Чакъров" по повод 68 години от рождението на българския музикант и диригент Емил Чакъров.

***
Бургас.
На открита сцена „Охлюва" в Морската градина с мюзикъла „През Вселената" ще започнат събитията, посветени на Джулай морнинг.

***
Бургас.
От 20.00 часа в Летния театър ще се проведе благотворителен концерт под надслов „Глас към небесата".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа, в културен център „Хлебна къща" ще се осъществи замесване и изпичане на хляб.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в стая 305 на Общински партиен съвет на БСП-Велико Търново ще се проведе пресконференция на групата съветници от БСП .

***
Велико Търново.
От 13.30 часа, в културен център „Хлебна къща" ще се проведе „Накити" - изработване на мънистена гривна.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа, в Голямата зала на Община Велико Търново ще бъде тествана електронната система за гласуване в заседанията на Великотърновския общински съвет.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа, в читалнята на РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе представянето на книгата „Автобус за рая", с автор Светла Андреева.

***
Видин
От 10.00 часа брега на река Дунав пред Туристическия информационен център ще се проведе празник под надслов „Дунавски краски", по повод Международния ден на река Дунав. Организатори на събитието е Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров" - Видин, в партньорство с детски градини в града. Ще бъде представена изложба на фотоси, участвали в състезателната категория „Фотография" на фестивала „Дъга над Дунав".

***
Видин/с. Дружба.
От 17.00 часа в двора на храм „Св. апостоли Петър и Павел" в селото ще бъде отслужен празничен водосвет и ще бъде раздадена благословена храна за здраве и благословение на присъстващите, по повод отбелязването на храмовия празник на църквата, посветен на светите апостоли Петър и Павел. Водоосвещението ще извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с духовници от Видин.

***
Видин
От 17.30 на откритата сцена пред Художествената галерия „Никола Петров"
и в Крайдунавския парк ще се проведат инициативи от програмата на община Видин за отбелязване на Международния ден на река Дунав.

***
Видин
От 17.30 часа в залата на Общински съвет-Видин общинската структура на ПП „Движение 21" организира среща-дускусия с лидера на движениетоТатяна Дончева. Темите на срещата са политически и регионални - как да разрешим проблемите и болките на обикновения видинчанин.

***
Враца.
От 09.30 часа, в конферентната зала на Търговско-промишлената палата във Враца, ще се проведе информационен ден за разясняване на процедурата „Развитие на човешкия капацитет и разтеж на МСП".

***
Горна Оряховица.
От 21.00 часа в Летния театър ще бъде представен филмът „Каръците" с режисьор Ивайло Христов.

***
Добрич.
От 11.00 часа,, площад „Свобода" ще се състои концерт на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще се проведе среща с писателя Людмил Станев и неговите книги.

***
Кула.
От 09.00 часа в църквата в град Кула по повод отбелязването на нейния храмов празник, посветен на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, тържествена света Литургия на ще отслужи Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с духовници от Видин и гости.

***
Кърджали.
Президента на Национална организация "Малки български хора" инж. Светослав Чернев ще посети членовете от област Кърджали. В 10.00 часа същия ден ще проведе среща с областния управител на област Кърджали г-н Илия Илиев.

***
Павликени.
От 08.30 часа в църковен храм „Рождество на Пресветая Богородица" ще бъде отслужена празнична Света литургия по повод официалното честване на 73 години град Павликени. Програмата ще продължи с посрещане на официалните гости в сградата на Община Павликени, с тържествена сесия на Общински съвет - Павликени в зала 101 на Община Павликени, с тържествено издигане на знамето на Община Павликени, тържествена церемония по връчване плакетите за почетен гражданин и празнична програма пред сградата на Общината и празничен коктейл в ресторанта на втори километър в град Бяла черква (на брега на река Росица).

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА на бул. „Шести септември" 140 ще се проведе пресконференция на за представяне на програма, чрез която ще бъдат осигурени средства за Пловдивска област и отделно за община Съединение. Участват проф. Божидар Попов и кметът на община Съединение Атанас Балкански.

***
Пловдив.
От 15.00 часа, в МБАЛ „Централ Хоспита", лекари от лечебното заведение ще разяснят как протиа оперативното леение на катаракта.

***
Русе.
От 10.00 часа, в зала 1 на Областната администрация - Русе ще се проведе редовно заседание на областния съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси.

***
Русе.
От 11.00 часа в Екомузей с Аквариум ще бъде открита изложбата „Крайречните гори на България" на природозащитната организация WWF-България.

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Русе" на Регионален исторически музей ще бъде открита изложбата „Пейзажи от долен Дунав - отсам и отвъд", представяща гравюри от XVIII и XIX век.

***
Сливен.
От 11.00 часа в Пресклуб-Сливен директорът на Регионален исторически музей-Сливен Николай Сираков ще даде пресконференция.

***
Тутракан
От 17.30 часа в крайдунавския парк ще се проведе 13-тото издание на празника на кайсията.

***
Шумен.
От 12.00 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще извърши оглед на изграждането на биологичното стъпало с отстраняване на азот и фосфор на Градската пречиствателна станция за отпадъчни води, след което, от 13.00 часа ще извърши оглед на терена на бившата Метрология в кв. „Дивдядово" във връзка с предложението за нова площадка за изграждане на пречиствателна станция за питейна вода.

***
Шумен.
От 13.30 часа в кабинета на кмета министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще се срещне с кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип, след което, от 14.00 часа в зала 203 на общината ще бъде подписано споразумение за втора фаза за довършване на проект по Договор за безвъзмездна финансова помощ DIR N 51011116-C045 „Интегриран воден цикъл за гр. Шумен - II етап" по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г., а за 140.05 часа е предвидена пресконференция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.