• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития в страната за утре, 4 септември

Предстоящи събития в страната за утре, 4 септември

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще участва в Срещата на високо равнище на НАТО, която ще се проведе в Уелс на 4 и 5 септември. Сред темите, които ще се обсъждат в рамките на форума ще бъдат обсъдена ситуацията и мерките в отговор на кризата в Украйна и участието на НАТО в Афганистан, след приключването на мисията на ISAF в края на 2014 г. Във водената от президента делегация са министърът на отбраната Велизар Шаламанов и министърът на външните работи Даниел Митов.

Брюксел
Вицепремиерът Екатерина Захариева ще се срещне с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан в Брюксел. По време на визитата Захариева ще бъде придружавана от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова. По време на срещата ще бъде обсъдено текущото изпълнение на Оперативна програма „Регионално развитие" и Оперативна програма „Околна среда" и ще бъдат представени предприетите действия от страна на Управляващите органи за отблокиране на спрените по част от програмите средства. В рамките на разговора се очаква да бъде дискутирана също и подготовката за следващия програмен период.

Пловдив
От 10.00 часа в министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие Третия международен форум на производителите на ориенталски тютюн в хотел „Тримонциум". Форумът се организира от Международната асоциация на тютюнопроизводителите.

Козлодуй
От 17.00 часа служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов ще участва в тържественото събрание по случай 40-годишнината от откриването на първата на Балканите атомна електроцентрала. Събитието ще се състои в Дома на енергетика при АЕЦ „Козлодуй".

София
От 9.30 часа в сградата на Министерски съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество под председателството на вицепремиера Йордан Христосков. Ще бъдат обсъдени промени в Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа. По време на заседанието ще бъде представена информация за състоянието на държавния бюджет, както и на сектор „Енергетика".

Казанлък
От 11.30 часа министърът на образованието и науката в служебното доц. Румяна Коларова ще даде пресконференция в конферентната зала на хотелски комплекс „Зорница". От 12.00 часа министър Коларова ще проведе среща с кмета на община Казанлък Галина Стоянова в сградата на Общината.

София
От 11.00 часа представители на Министерството на регионалното развитие ще представят разработения електронен регистър на заинтересованите групи, както и инструменти за промотиране на политиките на министерството, свързани с информационната стратегия за регионално, общинско и градско управление. Събитието ще се състои в сградата на EAST PARK TRADE CENTER на бул. „Никола Вапцаров" 53 А.

София
От 10.00 часа Софийски апелативен съд ще гледа мярката за неотклонение на Радослав Колев. Колев е обвинен за това, че е с особена жестокост е убил Румен Шопов, компютърен специалист в данъчната служба в столичния район "Сердика".

София
От 10.30 в зала 3 на хотел „Радисън" коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще даде пресконференция . На нея лидерите на коалицията ще представят кандидатите за народни представители в листите на 23, 24, 25 и 26 многомандатни избирателни райони - София - град и София - област. Съпредседателите на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Валери Симеонов и Красимир Каракачанов ще коментират и актуални обществено-политически теми.

София
От 12.00 часа Експерти на ПП ГЕРБ ще представят основните акценти от предизборната програма на партията на пресконференция в централата на партията.

Плевен
От 12.00 часа председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов ще открие нов общински плувен комплекс. Събитието ще се състои в двора на СОУ „Иван Вазов" и в него ще вземат участие още водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за област Плевен Цецка Цачева, както и кметът на Община Плевен доц. д-р Димитър Стойков.

София
От 13.00 часа АБВ - Младежи организира хепънинг на ул. „Шипка" 1 в градинката срещу Националната художествена галерия в столицата. На събитието младежите на политическата формация ще представят инициативите си в рамките на предизборната кампания за 43-то Народно събрание - „Селфи бум" и „Искате ли смях - правете като тях!".

София
Лидерът на РЗС Яне Янев ще се срещне с вътрешния министър Йордан Бакалов. На срещата се предвижда юристите от правния отдел на РЗС да представят на министъра конкретни факти и данни, както за новите механизми и схеми за купуване на гласове така и за конкретни населени места и търговци на гласове в тях.

Видин
От 18.00 часа ПП ГЕРБ ще представи своята кандидат-депутатска листа за 5 МИР -Видин за предстоящите парламентарни избори на 5 октомври на пресконференция в регионалния пресклуб на БТА във Видин. На представянето ще бъде и водачът на листата Ивайло Московски, бивш транспортен министър.

София
От 09.00 часа Центърът за изследване на демокрацията и Университетът в Шефийлд ще представят резултати от научно-изследователската си работа в областта на скритата икономика в България, Хърватия и Македония. Международната научна конференция ще се проведе в сградата на Център за изследване на демокрацията на ул. „Александър Жендов" №5.

Пловдив
От 10.00 часа в хотел „Новотел" ще се проведе втора работна среща на българския бизнес с турската Асоциация на балканските и румелийските индустриалци и бизнесмени (BALKANSİAD). По време на събитието ще бъдат дискутирани възможностите за търговия между двете страни и създаването на връзки между компаниите, работещи в различни бизнес сектори.

София
От 13.00 часа официално ще бъде открит III есенен форум на директорите в системата на образованието в СПА хотел „Царско село". Форумът ще се проведе на 4 и 5 септември и ще бъде под мотото „Управление и развитие на образователната институция в контекста на новия програмен период". На събитието ще присъстват официални гости от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична Община, Съюза на работодателите в системата на народната просвета, Регионални инспекторати по образованието, Центъра за контрол и оценка на качеството на училищното образование.

Гурково
От 17.45 на площад "Освобождение" тържествено ще бъде открит паметник на генерал Йосиф Гурко. Събитието се провежда в в рамките на празнуването на 40-годишнина от обявяването на Гурково за град.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.