• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

Виена.
Министърът на културата Вежди Рашидов ще бъде на кратко работно посещение във Виена, където ще проведе среща с федералния министър Йозеф Остермайер по въпросите на изкуствата, медиите, вероизповеданията и конституционните въпроси на Република Австрия.

***
Люксембург.
Вицепремиерът Ивайло Калфин ще участва в заседанието на Съвета на ЕС по заетост и социална политика в Люксембург. Министрите ще обсъдят предложения, свързани с Доклада за адекватността на пенсиите, предложен от Комитета по социална закрила и предложението за Решение на Съвета на ЕС, свързано с усъвършенстване на политиките по заетостта.

***
София.
От 9.00 часа, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов ще вземе участие във втората годишна пресконференция „Иновации и добри практики в здравния сектор". Събитието ще се проведе в София хотел Балкан.

***
София.
В 10.00 часа вицепремиерът Меглена Кунева и посланикът на Швейцария Денис Кнобел ще дадат старт на проект за предотвратяване трафика на хора от България в Гранитна зала на Министерски съвет.

***
София.
От 11.00 ч. в офиса на Музикаутор (София, ул. „Будапеща" № 17, ет. 4) ще се състои подписването на тристранно споразумение между Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и сдруженията за колективно управление на права в музиката Профон и Музикаутор.

***
София.
От 11.30 ч. в Националния институт на правосъдието ще бъде открита учебната година на кандидатите за младши съдии и младши прокурори. На откриването ще присъстват министърът на правосъдието Христо Иванов, председателят на ВКС Лозан Панов, председателят на ВАС Георги Колев, главният прокурор Сотир Цацаров и представляващият ВСС г-жа Соня Найденова.

***
София.
От 12.30 часа ще бъде подписано ново споразумение за сътрудничество на КНСБ с кмета на София. Събитието ще се проведе в централата на КНСБ и в него ще участват досегашният кмет на столицата Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров.

***
София.
В 17.00 часа Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Росен Плевнелиев ще връчи президентските отличия „Джон Атанасов" за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии за 2015 година.

***
София.
В 17.00 часа Lufthansa ще проведе пресконференция във връзка с отбелязването на 45-та си годишнина в България. Събитието ще се проведе в Lufthansa Technik Sofia Хангар 3 Летище София.

***
Благоевград.
От 10.00 часа с богата празнична програма Благоевград ще чества 103- годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. На тази дата през 1912 г. Горна Джумая е освободена от българската армия. По традиция, празничният ден ще започне с издигане на националния флаг на пл. "Георги Измирлиев".

***
Благоевград.
От 18.30 часа в драматичен театър „Никола Вапцаров" Благоевград, Общински съвет- Благоевград ще проведе извънредно заседание, съобщиха от пресцентъра на институцията. На основание чл. 25, ал. 1 от ЗМСМА се свиква извънредно заседание на Общински съвет Благоевград на.

***
Бургас.
От 12.00 часа в залата на ет. 3, в сградата на Регионална дирекция по горите на ул. "Иван Шишман" № 8, ще се проведе среща относно сертификация на горите. Ще бъдат разгледани и други проблеми в системата на горския сектор.

***
Бургас.
От 13.00 часа Инспекция по труда организира информационен ден по проект "Повишаване на контролната дейност на ИА ГИТ". Той ще се проведе в залата на хотел Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа ще бъде фициалното откриване на изложбата "Форми на времето" ще се състои в галерия "Петко Загорски".

***
Бургас.
От 18.30 часа атрактивната експозиция на комикси ще бъде открита в КЦ "Морско казино".

***
Варна.
От 10.00 часа в хотел „Мелиа Гранд Ермитаж" във Варна Народното събрание ще бъде домакин на 45-ото заседание на Комитета по икономически, търговски, технологични и екологични въпроси и на 46-ото заседание на Комитета по правни и политически въпроси на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) на 5 и 6 октомври 2015 г. във Варна. В двудневния форум ще участват около 40 парламентаристи от страните-членки на Асамблеята.

***
Варна.
От 11:30 часа във фоайето пред зала „Варна" ще бъдат връчени отличията за млад учител, за мотивиран и добър старт в учителската професия.

***
Варна.
От 19.00 часа варненец организира хорово изпълнение на песента "Кой уши байряка" пред офиса на ДПС на ул."Дрин" 1.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в заседателна зала номер 314 на Областна администрация - Велико Търново ще се проведе информационен уъркшоп по проект на Община Свищов ''Подобряване на управлението на извънредни ситуации в трансграничния регион''.

***
Велико Търново.
Регионален исторически музей-Велико Търново представя в изложба археологически находки от село Арбанаси.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа на ВИП площадката на Звук и Светлина ще се проведе среща-дискусия на тема „ЗА" и „ПРОТИВ" гласуването по интернет. В нея ще вземат участие експерти на Асоциация „Прозрачност без граници".

***
Карлово.
Община Карлово организира Патриотична вечер, посветена на 103 годишнината
от началото на Балканската война - 5 октомври 1912 г.

***
Пловдив.
От 11:00 часа в ресторант „Театъра" ще се проведе пресконференция с екипа на спектакъла „Пет жени в еднакви рокли".

***
Сливен.
Военно формирование 22220 чества своя празник и отбелязва 65 години от зачисляване на бойното знаме. Честването на годишнината ще започне от 15 ч. с Тържествен строй и военен ритуал на плац в район 1 на военното формирование.

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015 г. - БСП

Асеновград.
От 17:00 часа в Градска библиотека "Паисий Хилендарски", кандидатът за кмет на БСП д-р Емил Караиванов и депутатът от БСП Стоян Мирчев ще се срещнат с учители, за да обсъдят новия Закон за предучилищното и училищното образование.

***
Благоевград .
В 11:00 часа председателят на БСП Михаил Миков ще посети област Благоевград той ще бъде посрещнат на площада в Кресна от кандидата за кмет Николай Георгиев, членове и симпатизанти на БСП, откъдето ще се отправят към клуба на БСП.
***
Благоевград
В 12.30 часа Миков ще поднесе цветя пред паметника на Майка България в Благоевград, по повод 130 г. от освобождението на града от турско владичество, след което ще даде брифинг на площада. В 12:50 Миков ще се срещне с младежи в боулинг залата.

***

Ботевград.
От 19:00 часа ще започне откриването на кампанията в Ботевград. На мероприятието ще присъстват председателят на БСП Михаил Миков, зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова, както и 22-ма кандидати за кметове от София-област. В зависимост от климатичните условия, събитието ще бъде на площад „Саранск" или в голямата зала на читалище „Христо Ботев". 

***
Завет.
От 17:30 ч. предизборната кампания на социалистите ще бъде открита и в ОбщС на БСП.

***
Малко Търново.
От 17:30 ч. БСП ще открие предизборната си кампания в бизнес-центъра в града, където ще бъдат представени кандидатът за кмет от левицата и листата с общинските съветници.

***
Разград.
В 17:30 ч. БСП ще открие предизборната си кампания пред филхармонията там, където ще бъде открита предизборната кампания. На събитието ще присъства и зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов.


***
Севлиево.
В 16:30 часа Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Севлиево д-р Иван Иванов ще се срещнат с членове и симпатизанти в офиса на ПП ГЕРБ-Севлиево - град Севлиево, ул. „Стефан Пешев"№87.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.