• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предстоящи събития в страната за утре, 16 март

Предстоящи събития в страната за утре, 16 март

/КРОСС/ ***

София.
От 9 ч. ще се проведе заседание на Народно събрание.

***
София.
От 10 ч. ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 9.30 ч. в СГС 22 състав ще гледа делото срещу Петко Митевски, бивш касиер на „Алфа банк" (чл. 203, чл. 206 ал. 4 от НК ).

***
София.
От 11 ч. във ВИП залата на Софийска опера и балет ще се състои пресконференция, посветена на премиерата на операта „Норма" от Белини.

***
София.
От 12 ч. в ИнфоЦентър София2018 (срещу Румънското посолство), Столична община и „София - Европейска столица на спорта" организират пресконференция на тема „Новите спортни инициативи на София". На пресконференцията ще присъстват Елен Герджиков - председател на СОС и председател на Фондация „София - Европейска столица на спорта", док. Тодор Чобанов - зам.-кмет на София и др.

***
София.
От 13 ч. в Националния пресклуб на БТА, ИК „Жанет 45" и Карло Петрини ще дадат пресконференция, на която ще представят книгата „Хубаво, чисто, справедливо: Основи на философията Slow Food".

***
София.
В Национален музей „Земята и хората" може да бъде разгледана фотоизложбата „Реките в България".

***
София.
В сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе Втората годишна среща на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела /НСММС - НД/.

***
София.
От 14.30 ч. в сградата на Представителството на Европейската комисия в София, ул. „Г. Раковски" 124 ще се състои публична дискусия с кандидатите за главен архитект на София.

***
София.
От 14 ч. във Френски институт ще се състои церемония по награждаване на участниците в маратона „Dis-moi, dix mots", организиран от Френския институт в България и Асоциацията на преподавателите по френски език в България, провел се на 29 февруари в София.

***
София.
От 18 ч. в кино „Люмиер" ще се състои премиерата на полско-българската копродукция „Кербала" на Кшищоф Лукашевич, част от програмата на 20-ия София Филм Фест.

***
София.
От 20 ч. в зала 1 на НДК, китаристът на Queen Брайън Мей и звездата на Бродуей Кери Елис ще изнесат концерт.

***
Благоевград.
От 12.30 ч. в град хотел „Кристо" ще се проведе пресконференция на представители на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), на която ще бъдат дискутирани инициативи на АИКБ за подобряване на бизнес климата в България през 2016 г.

***
Благоевград.
От 13 ч. в зала № 5 на Младежкия дом ще се проведе инициатива по разясняване на националната телефонна линия срещу трафика на хора.

***
Боровец.
От 11 до 16 ч. млади хора с интелектуални затруднения, клиенти на Дневен център „СВЕТОВЕ", проект на фондация „Светът на Мария", ще посетят Боровец и ще се насладят на магията на планината през зимата.

***
Бургас.
От 10 ч. в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция за предстоящия финален турнир в мъжкия хандбал за Купата на България. Домакин ще е Бургас, а основен фаворит е местният ХК „Фрегата".

***
Бургас.
От 13 ч. в заседателната зала в Ректората на Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров" ще бъдат представени петте нови специалности, по които ще бъде обявен прием за учебната 2016/2017 година.

***
Бургас.
От 14 ч. в заседателната зала на Апелативна прокуратура Бургас - ет.1 на Съдебната палата в гр.Бургас ще се проведе брифинг на Административния ръководител Апелативен прокурор Бургас г-н Любомир Петров на тема - дейността по Административния надзор за законност в Апелативен район Бургас - приключени дела с висока обществена значимост и интерес.

***
Бургас.
От 18 ч. в Концертна зала на Музикалното училище ще се бъде представена постановката „Негово Величество Театърът".

***
Варна.
От 11 ч. на ул. „Ген. Паренсов" 3, в отдел „Изкуство" на варненската библиотека, ще се състои пресконференция, свързана с Рождения ден на библиотеката - 21 март.

***
Видин.
От 11 до 13 ч. се организира Ден на отворените врати в ОП „Общински приют за кучета", който се намира в близост до Видин, преди с. Рупци. Желаещите ще могат да разгледат обекта и да получат информация за базата, с която разполага и за организацията на работния процес.

***
Велико Търново.
От 13 ч. в зала "Европа" на Ректората на ВТУ Н. Пр. Андраш Клейн, извънреден и пълномощен посланик на Унгария в България ще изнесе лекция на тема „Мигрантските вълни и бъдещето на ЕС". След лекцията ще се проведе дискусия със студенти.

***
Велико Търново
От 14 ч. в библиотеката на Читалище „Надежда" Клуб „Приятели на книгата" организира среща на ученици от Старопрестолната гимназия по икономика с творческия екип на издателство „Слово".

***
Велико Търново.
От 17 ч. в Ритуална зала на Община Велико Търново ще се проведе научния форум „Мартенски четения", организиран от Великотърновския клон на Съюза на учените в България/.

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе концерт на ученици от ОУ „Бачо Киро".

***
Велико Търново.
От 17.30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде представена изложбата „Трансформации" на авторите Гордана Хаджи Николова-Малашев и Николина Джановска.

***
Велико Търново.
От 18 ч. в зала 30 на Младежки дом ще се проведе концерт по пиано на Виктория Велева, Даниел Борисов, Павлина Попова, Рая Тодорова и Йосиф Омар.

***
Видин.
От 11 до 13 ч. ще се проведе Ден на отворените врати в ОП "Общински приют за кучета", който се намира в близост до Видин, преди с. Рупци. Желаещите ще могат да разгледат обекта и да получат информация за базата, с която разполага и за организацията на работния процес.

***
Видин.
От 17.30 ч в залата на Общинския съвет кметът на общината Огнян Ценков ще проведе среща всички жители, загрижени за състоянието и бъдещето на футболен клуб „Бдинци. На срещата ще присъстват и членовете на УС на ОФК „Бдин-1923". Инициативата е във връзка с постъпило писмо на граждани до кмета на Община Видин, желаещи да споделят своите възмущения и притеснения относно ОФК „Бдин-1923.

***
Враца.
От 17 ч. в Регионална библиотека „Христо Ботев" ще се проведе кръгла маса на тема „От Алафрангата до Франкофонията".

***
Враца.
От 17 ч. в малка зала на ХГ „Иван Фунев" при РИМ Враца ще се състоят XXVII Зимни четения на РИМ Враца: „Баянки от Врачанско"- Недка Димитрова.

***
Враца.
От 19 ч. в Камерна зала на ДКТ ще се играе пиесата „Отблизо" от Патрик Марбър.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 ч. в Народно читалище „Напредък - 1869" ще се проведе Концерт на Веселин Маринов.

***
Каварна.
От 16 ч. в заседателна зала на Община Каварна ще се проведе творческа среща с акад. Георги Марков и господин Иван Гранитски, която ще премине под мотото„Енергията на българския дух и мечтите за обединена България". От 14 ч. творците ще се срещнат с учениците от СОУ „Стефан Караджа" Каварна.

***
Кюстендил.
От 17 ч. във Възрожденското училище ще бъдат обявени резултатите от Деветия национален конкурс и откриване на изложбата „Пролет върху листа".

***
Пловдив.
От 9 ч. в 5 зала на Пловдивския окръжен съд ще бъде гледано дело срещу Атанас Ч., Веселин З., Симеон Г., Бисер Р.,Стефан Г. и Васил В., обвинени за извършване на опит за убийство и за умишлени палежи.

***
Пловдив. От 10 ч. на паркинга пред многофункционалната спортна зала "Колодрума" е официалният старт на пролетното миене на Пловдив. Подробности за предстоящите дейности може да научите на място от директора на ОП „Чистота" Иван Стоянов.

***
Пловдив. От 15.30 ч. във фоайето на втория етаж в НБ „Иван Вазов"-Пловдив ще се проведе официално откриване на изложбата „5000 репродукции".

***
Русе.
От 10 ч. в Зала 1 на Областна администрация - Русе ще се състои заседание на Постоянната секторна комисия в областта на земеделието, рибарството и аквакултурите.

***
Стара Загора.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат собствениците на квартал „Бедечка".

***
Хасково.
От 10 ч. в зала „Хасково", Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира пресконференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.".

***
Сливен. От 10 ч. в зала 105 на общинската администрация ще се проведе редовната пресконференция на кмета на община Сливен Стефан Радев и неговите заместници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.