• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

АБВ има готовност да подкрепи подписката на БСП за сезиране на Конституционния съд за дълга

АБВ има готовност да подкрепи подписката на БСП за сезиране на Конституционния съд за дълга

/КРОСС/Лидерът на АБВ Георги Първанов заяви, че предложенията за промяна в Конституцията относно съдебната власт са неприемливи. 

Сега вече има конкретни параметри, по онова, което предлагат ГЕРБ и останалите формации, така че имаме основание за разсъждения и вече по-развита позиция. За нас направените предложения за промяна в Конституцията относно съдебната власт са неприемливи. Това не е промяна, която може да направи съдебната власт по-ефективна, коментира той. 

Подписката на ГЕРБ не подпрепиха и от БСП. 

АБВ обаче има готовност да подкрепи подписката на БСП за сезиране на Конституционния съд за дълга от 16 млрд. лева, заяви Първанов. В отговор на въпрос защо АБВ не е подкрепила БСП за подписката за сезиране на Конституционния съд за външния дълг той заяви, че това е недоразумение и допълни: Предложил съм на председателя на БСП Михаил Миков да направим една среща на наше ниво и да изясним проблема. АБВ има свое политическо решение да подкрепи тази подписка, ако не достигат нашите подписи. Искаме този въпрос да се изчисти и изясни, заяви Първанов. 

По думите на Първанов това е само първата стъпка.

Опитваме се да реализираме един цялостен процес на мониторинг на контрол по изпълнението на ратификационното споразумение. Бяха изтеглени вече първите траншове и суми и е много важно да се проследи тяхната реализация", допълни той. Според него е важно да се проследи тяхната реализация и дефицитите, които предстои да се реализират да бъдат публични и по обществено значими цели.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.