• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Първанова предизвика на дебат младите в Стара Загора

Първанова предизвика на дебат младите в Стара Загора

/КРОСС/ Какво прави един евродепутат, как протича един ден в Европейския парламент, как се спори в Брюксел, как се защитават интересите на българския гражданин, спорят ли помежду си българските представители - това бяха само малка част от въпросите, на които отговори д-р Антония Първанова на младите хора в Стара Загора. Близо два часа продължи срещата в градската библиотека в понеделник. Д-р Първанова бе в Града на липите по специална покана като евродепутат за участие в регионален дебат, организиран от екипа на информационен център „Европа директон" -Стара Загора.

Младите хора се интересуваха от всичко, което се случва на европейската политическа сцена. Д-р Пъравнова разаказа за своите инициативи като отново повтори, че най-важната област, в която ще продължи да работи е свързана с достойното и равноправно място на българите на европейския трудов пазар. Равнопоставеността на половете е друга област на нейната дейност, в която ще продължи и в бъдеще. Отварянето на Договора по повод инициативата за включване на здравеопазването в документа на страните-членки предизвика моного въпроси.

Д-р Първанова каза на младите хора, че е много важно в Европейския парламент на 25 май да бъдат избрани можещи, знаещи , компетентни българи, които са напълно наясно с работата на европейските институции. На следващия ЕП се пада да извърши поредица от реформи и най- вече да се отговори на въпроса "Накъде отива Европа?". Според д-р Първанова време е вече общото европейско законодателство да бъде насочено преди всичко към хората, към техните конкретни нужди, за да се преодолее евроскептицизма.

Младите българи поискаха от д-р Първанова да бъде променено българското законодателство за снижаване границата на гласуване. Тя обясни, че е на същото мнение - възможност за гласуване от 16 години у нас, така както е в някои европейски страни.

„Моите усилия са свързани с вашето бъдеще, вие сте млади хора, с иновативни идеи, с възможност за реализация с амбиции, които подкрепям", каза лидерът на НДСВ в края на срещата.

В Стара Загора д-р Първанова разговаря и със симпатизанти на коалицията КОД - Анотния Пръванова, Илиана Раева - ОБ, НДСВ, СДП. На срещата старозагорец с малък бизнес разказа, че в момента работи в страх , няма никаква защита от държавата и поиска пакет от мерки вбъдеще. Хората питаха за пенсиите, за това какво ще направи Европа за този край, за възможността да живеят по-спокойно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.