• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8354
  •  GBP / BGN 2.2901
  •  CHF / BGN 2.0111
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Скандинавците са най-пътуващите хора в света

Скандинавците са най-пътуващите хора в света

/КРОСС/Скандинавците пътуват най-много, като Финландия, Швеция, Дания и Норвегия попадат в топ пет, съобщава в. "Дейли мейл".

Средният финландец предприема 7,5 пътувания на година, осигурявайки първо място на родината си в класацията на компанията "Триметрик". САЩ са на второ място и са единствената нескандинавска държава сред първите пет. Американците предприемат средно 6,7 пътувания на година.

Финландия и САЩ са следвани от Швеция със средно шест пътувания на година, Дания с 5,3 и Норвегия с 5,2. Следват Хонконг, Нова Зеландия, Канада, Австралия и Франция. Причините за ентусиазма на скандинавците към пътувания са заможното население и желанието за бягство от суровата зима, съобщава "Триметрик".

"Хората в Скандинавия могат да си позволят повече пътувания заради високите доходи и сравнително ниската безработица. Разходите за живот са сравнително високи в скандинавските страни, което означава, че ако отидат в чужбина, те често ще получат по-висока стойност за парите си", казва Арни ван Гросен, анализатор в "Триметрик".

Метеорологичните условия ги карат да избират по-меко време в южната част на света като испанските плажове. Едно на всеки шест скандинавски семейства притежава вила, до която редовно пътува, показва изследването. Норвежците предприемат средно по две пътувания в чужбина на година, като заемат първо място в Европа.

Макар че са на второ място сред най-пътуващите хора в света, повечето американци не пътуват в чужбина. Само един на всеки пет американци е пътувал в чужбина през 2013 г., а по-малко от половината притежават паспорт.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.