• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Автобусът с българи в Египет се преобърнал заради пясък по пътя, твърди шофьорът

Автобусът с българи в Египет се преобърнал заради пясък по пътя, твърди шофьорът

Шофьорът, който е управлявал катастрофиралия автобус с български туристи в Египет, заяви, че причината за инцидента е пясък на пътното платно, съобщи bTV.

Водачът е представител на местна превозваческа фирма. Той е обяснил пред свои колеги, че автобусът се е преобърнал заради наличието на пясък по пътното платно. Вчерашният инцидент е първо провинение на водача, откакто работи са фирмата.

Представителят на фирмата Уалид ел Софи разказва, че версиите за инцидента са различни за момента. "Някои хора казват, че шофьорът е карал твърде бързо, други - че не е успял да овладее автобуса. Полицията разследва", обясниха от туристическата фирма.

Водачът на рейса е задържан от полицията и ще остане в ареста докато не се изяснят обстоятелствата около произшествието. "Ако е виновен, ще остане в ареста, ако не - ще го пуснат", заяви говорителят и допълни, че ако се докаже вина, шофьорът ще бъде обвинен от египетската прокуратура и уволнен от превозваческата фирма.

От фирмата обясняват още, че към момента няма как да се осъществи връзка с шофьора на рейса, понеже е задържан. "Това тук е нормална практика. Тече полицейско разследване, което проверява дали е допуснал грешка, дали наистина е карал бързо".

"Той е казал, че е имало пясък на пътя, а това е магистрала и там се кара сравнително бързо, така че, ако е имало пясък, това със сигурност е повлияло на шофирането. Шофьорът твърди, че този пясък е причината да се стигне до катастрофата. Ние не сме сигурни в това. Последната дума е на полицията", заяви Уалид ел Софи.

Стана ясно и че водачът също е получил леки травми вследствие на удара.

По-рано днес от българската туристическа фирма заявиха, че няма ясна версия за инцидента. Властите в Египет предполагали, че автобусът се движел с превишена скорост. Автобусът е влязъл в завой с висока скорост, излязъл е от пътя и се е обърнал.

По думите на българската стрна автобусът е на египетски фирма превозвач, една от най-големите и утвърдени такива фирми в екзотичната страна. Водачът на рейса също е египетски гражданин.

За момента групата продължава екскурзията. 6 души остават в Хургада. Там ще минат преглед и ще се придвижат до България, когато бъдат изписани.
Всички имат медицински застраховки. Всичко здравни разходи се поемат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.