• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Треньорът на украинеца: Пулев е най-силният в света след Кличко

Треньорът на украинеца: Пулев е най-силният в света след Кличко

/КРОСС/Кубрат Пулев може да победи всички в тежка категория без Владимир Кличко, твърди в интервю за специализирания боксов сайт Boxing Beats Джеймс Башир, старши треньор на украинеца от 2012 г. насам. Тогава умира любимият наставник на украинеца - Емануел Стюърт. Башир има перфектна репутация и почти 40-годишен стаж зад гърба си.

Седмица след победата на Стоманения чук над Кобрата той коментира битката в Хамбург.

Първо, бих искал да кажа, че съм щастлив не само от успеха на Кличко, но и от добрите новини, че Пулев няма сериозни увреждания след ударите, които понесе. Това е спорт и в него никой не желае лошото на другия. Второ, въпреки развоя на срещата аз все още съм убеден, че българинът е най-силният боксьор в света след Владимир и че е способен да победи всички в тежка категория освен него, казва Джеймс Башир.

Той признава, че реакцията му на победата на боксьра е била изключително емоционална.

Обикновено сдържам чувствата си и оставам хладнокръвен. Този път бе различно, казва треньорът и добавя: От една страна, съперникът оскърби многократно Владимир, каза му, че няма сърце и че ще го набие. От друга, дадох воля на емоциите си, защото станахме свидетели на естетиката в бокса - триумф с класически нокаут.

За спортната злоба Башир казва: Българите бяха хиляди в залата и това озлоби моя състезател. Той бе направо зъл. Държа да отбележите, че Кличко притежава най-силният, професионален и отдаден на работата и на Владимир щаб в света. Победата над Пулев го доказа. Кой би могъл да причини това на българина, освен ние? Никой преди нас не бе в състояние да го спре, той бе неудържим. Мина през Тони Тампсън, Александър Димитренко, през гиганта Александър Устинов. Трима боксьори, които не са случайни.

Трудно е да се каже как ще се развие оттук нататък кариерата на Пулев, признава треньорът му и допълва: 
Не всеки е в състояние да се съвземе след нокаут. Владимир го направи три пъти в миналото. При това след тежки нокаути. Ударите, които Пулев отнесе, навяваха ужас само по звука. Първото чувство бе страх дали това момче няма да пострада фатално. Всичко сега е в ръцете на българина. Дали ще се възстанови психически, не само физически. Направи ли го, върне ли се в залата, то той има всички качества да надвие всички останали претенденти за световната титла в тежка категория - физика, сила, характер, трудолюбие и едно така особено, но безкрайно нужно в нашия спорт настроение.

Мнозина специалисти бяха поразени от това, че Пулев дори се изправи след двата нокдауна в първи рунд. 
Това връщане в мача бе поразително, заявява Джеймс Башир. Най-добрият удар на Пулев бе именно в първия рунд. Кроше, с което буквално разтресе Владимир и краката му се подкосиха. След това обаче бе пратен за втори път в нокдаун. Изумен съм от самоубийствената тактика на българина. Той тръгна в открита битка с Кличко от самото начало и не се отказа от нея до края. Пулев дори нямаше план Б в мача, а това е кощунство спрямо него от страна на щаба му, коментира треньорът на украинеца. 

Загубата на Кобрата от Владимир Кличко коментира и президентът на федерацията по бокс Красимир Инински.

"Трябва да подкрепим Кубрат Пулев. Бях оптимист за Кубрат, но въпреки случилото се, всички ние трябва да го подкрепим сега, когато му е най-трудно", каза Инински.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.