• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Пушков: Опитите на САЩ да изолират Русия се провалиха

Пушков: Опитите на САЩ да изолират Русия се провалиха

/КРОСС/ Опитите на САЩ да изолират Русия се провалиха – изолацията не продължи и година и половина. Това заяви в сряда председателят на комисията по международни въпроси към Държавната дума на РФ Алексей Пушков, предаде ТАСС.

По думите му, последните две години и нещо са „съществено изпитание“ за руската дипломация и за цялата външна политика на РФ. „И днес можем да кажем, че ние преминахме изпитанието. Основният показател е това, че се провали официално заявената от президента на САЩ Барак Обама цел – изолацията на Русия. Тя не се задържа и година, година и половина“, каза Пушков.

Той отбеляза, че днес американският лидер изобщо не използва този термин. „Тя (изолацията) се провали, когато Обама се срещна с президента на РФ Владимир Путин на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември 2015 г.“, отбеляза депутатът.

„Това, че Русия е необходима нация за решаването на международните въпроси, бе признато и от Обама, и от Джон Кери“, заяви Пушков. Според него, това доказват срещите на руската страна с ръководството на Франция, Австрия, Гърция, Германия и Италия. „Това доказва неотдавнашното посещение на японския премиер Синдзо Абе, извършено въпреки препоръките на САЩ, както и присъствието на Юнкер на икономическия форум в Санкт Петербург, независимо от също толкова ожесточената критика“, каза още Пушков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Към №2 явно ти си си пийнал порядъчно щом на бялото виждаш черно.Но такива като тебе скоро ще разберат накъде духа вятъра на промяната ,ако още не си го разбрал.

16.06.2016 13:04:41

Анонимен

Муахахаха-как Сащисаните могат да изолират 1/6 от света с най голямата концентрация на богатства и потенциал когато за този период1-2 год. при тия ниски цени на петрола на Русия нищо не и стана дори нефтените компании удвоиха пелабчите а производството на храни нарастна в пъти. Дори Блумбърг признава че вече износа на храни и зем.стоки от Русия е по голят стойностно от износа на оръжия.В същото време обаче -петролният сектор в СЩА фалира 80% от него/ , както фалира /официално/и един от най значимите до скоро ощати-Калифорния.Толкова за смешната "золация.

16.06.2016 10:22:06

Анонимен

Пушката пак се е алкохолизирал преди да се улее, за кой ли път! Русия отива на сметището...!

16.06.2016 08:17:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.