• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Путин заяви, че руският флот може да отблъсне всеки агресор

Путин заяви, че руският флот може да отблъсне всеки агресор

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин заяви готовността на флота да даде подходящ отпор на всеки агресор. "Нашият флот уверено осигурява сигурността на страната, нейните национални интереси и е в състояние да даде подходящ отпор на всеки агресор", заяви държавният глава на парада в чест на флота. Путин отбеляза, че "гаранцията за това е уникално оръжие". "Но най-важното тук е смелостта и обучението на военноморските екипажи, лоялността към знамето на св. Андрей и лоялността към Родината остават за тях специален, възвишен дълг, докато изпълняват бойни задачи, моряците са напълно нащрек", е убеден президентът.

"В моменти на жестоки, жестоки изпитания моряците са готови да дадат живота си за кораба си, за своя народ и за Отечеството", подчерта държавният глава. Той цитира много примери от миналото за подвизите на екипажите на бригадата Меркурий, фрегата Аврора през 19 век, Варяг, Кореецът, Пазителят, боен кораб Слава. Путин отбеляза и безпрецедентните подвизи на гарнизонните войници от 30-та и 35-та Севастополски крайбрежни батерии през Великата отечествена война, екипажа на подводницата К-19, която спаси света от трагедията по време на съветската епоха, и последния подвиг на екипажа в тестването на дълбоководния апарат в Баренцово море. ,

"Родината винаги си спомня и ще помни подвизите на руските моряци", увери Путин. Той благодари на моряците "за непрекъснатото им привеждане в съответствие с героичните традиции, за сплотеност и издръжливост, за техния твърд морски характер, за тяхната смелост, смелост и смелост, за да служат на Русия".

Според Върховния командир Денят на флота "се празнува от цялата страна", "почита всички", които служат на вярно и вярно Русия в различни моменти, които също вярват да му служат днес близо до границите си и далеч от родните си брегове. "

Путин припомни, че именно в Санкт Петербург "младата флота на Петър Велики е израснала и получила кръщелен огън, откъдето са плавали легендарните изследователи и почти всички експедиции били ръководени от военноморски офицери."
Уникален флот

Руският президент също говори за плановете за изграждане на уникална флота.

"Героизмът на моряците, талантът на командващите флота и корабостроителите, смелостта на учените, смелостта на откривателите донесоха на Русия голяма морска слава. Ние не само ще запазим тази височина, ние ще отидем по-далеч - ще изградим уникален по своите възможности флот, силен, суверенна флота. правомощия ", - каза държавният глава.

"Не се съмнявам, че това ще бъде така. Залогът за това е днешният успех на нашите моряци, желанието им да посрещнат нуждите на времето и поглед към бъдещето, готовността постоянно да усъвършенстват уменията си, уверено и решително да изпълняват командата" Пълна скорост напред! "- убеден е върховният командващ.

Според Путин, благодарение на упоритостта, любознателността и брилянтното образование на военноморските офицери в Русия, се откриват изключителни открития в географията, биологията и геологията. "Военноморските сили допринесоха значително за развитието на националната наука и днес са сред първите, които усвояват най-новите технологии, ефективно използват и разработват обещаващи инженерни и дизайнерски решения, които нямат аналози в света", каза президентът.

Той заяви, че "само тази година съставът на Военноморските сили ще бъде попълнен с 15 кораба и бойни лодки, военноморската авиация и крайбрежните войски се обновяват, инфраструктурата на военноморските бази се подобрява, практиката на кръгозовни пътувания е възстановена." Например, Путин цитира най-новата фрегата адмирал на флота на Съветския съюз Горшков, който стои в парада и който прекарва пет месеца в плаване и оставя четири океана като вода.

Източник ТАСС
Превод Агенция КРОСС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.