• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Путин е убеден: Асад не е използвал химическо оръжие

Путин е убеден: Асад не е използвал химическо оръжие

/КРОСС/ Режимът на Башар Асад не е използвал химическо оръжие в Сирия. В това е убеден руският президент Владимир Путин.

Той за пореден път коментира темата за предполагаемата химическа атака в Хан Шейхун, която обаче стана повод САЩ да нанесат въздушни удари срещу база на сирийската армия.

„Според нашата информация няма никакво доказателство, че Асад е използвал химически оръжия. Убедени сме, че не го е направил", заяви Путин в интервю за френския вестник "Фигаро", след като се срещна с Еманюел Макрон.

Редица западни страни, сред които Франция, обвиниха сирийския режим, че е отговорен за въпросното нападение в Хан Шейхун 4 април, в което бяха убити 88 души.

Путин се съгласи, че всякакви химически атаки трябва да бъдат осъждани строго. Нещо, което той обсъди и с Макрон, който заяви, че подобни действия са "червената линия", която не бива да бъде пресичана и за в бъдеще те ще бъдат последвани от незабавен отговор на Франция.

"Съгласен съм. Нещо повече, смятам, че този въпрос трябва да се зададе в по-широк контекст. Президентът Макрон се съгласи с това. Международната общност трябва да изготви обща политика срещу всяко лице, всяка сила, използвала химически оръжия. Отговорът трябва да направи употребата на химически оръжия чисто и просто невъзможна", заяви Путин.

"По наше дълбоко убеждение това е просто провокация. Асад не е използвал такова оръжие", допълни руският държавен глава и уточни, че Москва е настоявала да бъдат направено разследване на място, което обаче е отказано от всички големи сили.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Обръщението ми е към световните ръководители. Моля за извинение, ако някой го е приел лично.

01.06.2017 19:52:41

Анонимен

Ми той , Путин е прав.Руският нацист даже мисли да предложи Башар Асад да получи Нобелова награда за мир.Ма какви химически оръжия?Това са измислици на гнилия Запад .Асад е нашо момче.Той може да си избива колкото си иска сирийци.Така де. А Рассия ще му помага , това е наше право, щото Асад ни е помолил.

01.06.2017 12:31:04

Анонимен

Всички които си купуват електронни устройства,трябва да се подлагат на психо тест!!!

01.06.2017 06:57:12

Анонимен

Прав е фашистът Путлер.Сирийският народ сам се е обгазил.Сирийските деца сами са си виновни.Те са си играли с химически оръжия и затова са пострадали.Може и Сорос да е виновен.Ми , така е.

31.05.2017 16:49:28

Иван Андреев

Това е добре, но защо ? Може би ще Ви пречи на бизнеса с конвенционалното и ядреното оръжия? А не можете ли всички проблеми да ги решавате по ЧОВЕШКИ на масата за преговори, и всички оръжия да отидат в историята, или все още сте на ниво ПРИМАТИ?

30.05.2017 22:54:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.