• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Путин: Когато другите страни усетят в Русия конкурент, налагат ограничения

Путин: Когато другите страни усетят в Русия конкурент, налагат ограничения

/КРОСС/ „В някои параметри се вижда общ икономически ръст в Русия, каза по време на „пряката линия" президентът на федерацията Владимир Путин по време на годишната "пряка линия". Той подчерта, че най-сериозен ръст има в производството, автомобилостроенето, капиталовите инвестиции и износа на суровини. В страната се отбелязва и рекордно ниска инфлация.

„Капиталовите инвестиции са по-високи от икономическия растеж, което дава надежда, че икономиката ще расте по-бързо в бъдеще", допълни Путин.

Путин изрази увереност, че санкциите към Русия не са повлияли драстично на състоянието на икономиката на Русия - по-важен въпрос е падането на цената на петрола.

„Когато други страни усещат в Русия конкурент, те веднага ще наложат ограничения под различни предлози. Ако не е Крим ще е нещо друго", каза Путин.

"Санкциите ни принудиха да „включим мозъците си". В резултат на ограничения в много сектори на страната възвърна компетентността ни - това се отнася до ракетостроенето, фармацията, инженерството, селското стопанство и други области", каза президентът.

„Страните, които наложиха санкции, загубиха повече. Русия загуби от ограниченията 50-52 милиарда долара, а държавите, които ги въведоха - 100 млрд. долара", подчерта Путин.

Според президента, ако Западът се откаже от антируските санкции, Москва ще премахне ответните мерки.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

НЕ ДРЪЖ СИ ОТВЕТНИТЕ МЕРКИ

15.06.2017 21:20:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.