• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Путин: Русия разработва уникално оръжие

Путин: Русия разработва уникално оръжие

/КРОСС/ В момента, в който в други страни ще се появи хиперзвуково оръжие, Русия вече ще има нещо по-ново, над което работят местните учени. Това разказа руският президент Владимир Путин в интервю за ТВ каналите Al Arabiya, Sky Nеws Arabia и RT Arabic, цитиран от Russia Beyond.

Според руския лидер става въпрос за уникално оръжие, с каквото не разполага никоя друга държава в света: ракетни комплекси, летящи не по балистична, а по настилна траектория с хиперзвукова скорост. Москва е разработила и ударни комплекси, способни да преодолеят всяка система за ПРО.

Путин отбеляза, че Русия е обезпокоена от ситуацията, свързана с глобалната стабилност и сигурност. САЩ се изтеглиха от договора за противоракетна отбрана, след това и от Договора за ракетите със среден и малък обсег и остана единствено договорът СНВ-3: ако и той бъде ликвидиран, светът ще стане по-опасен и по-непредсказуем, предупреди руският президент.

Русия не иска втора Студена война, но ако такава настъпи, тя ще засегне страната в най-ниска степен: Москва разполага с ексклузивни видове оръжие.

"Гонката във въоръжението е нещо лошо и тя не вещае нищо хубаво за света. Но ние няма да се впускаме в прекомерни за нас бюджетни разходи", каза Путин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Слава на Русия страната коята ни пази от войната Ако има нова война планета ни ще остане мьртва пустиня Това е истината Ако мразите Путин това е защото води правилна вьншна политика Не на омразата на сьтрудничеството и икономическото развитие между дьржавите Който си развива врьзките с тях получи пазари договори и енергия

18.10.2019 14:21:36

Анонимен

Вече и "Чаршафите" от Арабия зарязват американските и европейски оръжия и се насочват към руските! И е понятна злобата и завистта на американската и европейска върхушка - печалбите и луксозния начин на живот замират и избирателите ще търсят сметка - вкл. за многомилиардните далавери с некачествени оръжия!

17.10.2019 08:30:51

Анонимен

Да, много са добри, ненадминати в разработването на лъжи, измами и заблуди! Дай боже по-скоро се отървем от тая Чингиз ханова измет !

16.10.2019 12:32:18

русская сволочь

За клизма на Путин става

16.10.2019 08:22:37

Анонимен

Могат ,разработват !

16.10.2019 00:25:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.