• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

"Файненшъл таймс": Речта на Путин е най-антиамериканска през последните 15 години

"Файненшъл таймс": Речта на Путин е най-антиамериканска през последните 15 години

/КРОСС/ "Файненшъл таймс" определя изказването на Путин като "най-важното външнополитическо изявление, откакто той изненада Запада в Мюнхен през 2007 година, обвинявайки САЩ, че прекрачват границите си по всякакъв начин и че създават нови разделителни линии в Европа.

Речта на руския президент Владимир Путин пред форума "Валдай" е най-антиамериканската от 15 години, според в. "Файненшъл таймс".

Изданието отбелязва как пред международния дискусионен клуб в Сочи най-могъщият политик на Русия е заявил, че Съединените щати дестабилизират следвоенния световен ред, като се опитват да наложат волята си.

Публикацията се спира и на предупреждението на Путин, че светът ще бъде изправен пред нова война, ако Вашингтон не уважава интересите на другите страни.

Цитирано е и изказването му по повод твърденията, че анексирането на Крим е опит за възстановяване на съветската империя, които той определя като "неоснователни".

"Файненшъл таймс" определя изказването на Путин като "най-важното външнополитическо изявление, откакто той изненада Запада в Мюнхен през 2007 година, обвинявайки САЩ, че прекрачват границите си по всякакъв начин и че създават нови разделителни линии в Европа.

Британският вестник се позовава на коментатори, според които речта отразява гнева на Москва, след като неотдавна американският президент Барак Обама постави Русия наравно с Ислямска държава в Ирак и Левант и вируса ебола като световни заплахи.

Изданието изтъква, че тонът му е изненадал дори поддръжниците му и американските слушатели.

Бивша служителка в Белия дом от времето на президента Бил Клинтън например посочва, че не е могла да разпознае собствената си страна в описанието на Путин.

Руският президент Владимир Путин заяви пред дискусионния форум "Валдай", че като водят битка срещу тероризма в Близкия изток, САЩ се борят с резултатите от собствената си политика.

"Понякога се създава впечатлението, че нашите колеги и приятели постоянно се борят с резултатите от собствената си политика. Хвърлят сили за отстраняване на опасностите, които сами създават, и плащат все по-висока цена за това", каза Путин.

Путин разкритикува "едностранния диктат" на САЩ в световните дела и заяви, че "така наречените" победители от Студената война искат нов световен ред, който да устройва единствено тях.

В яростно критичната си към САЩ реч Путин каза пред участниците в неофициалния политически дискусионен клуб, че системата на регионалната и глобалната сигурност е отслабена.

В хода на дискусията Путин каза, че не възприема САЩ като заплаха за Русия, въпреки че критикува политиката на управляващите във Вашингтон.

Според него Русия е силна държава повече от две десетилетия след края на Студената война и затова няма да се моли на САЩ и ЕС заради наложените санкции. Същевременно той декларира, че Русия не претендира за световно господство и за "специално място под слънцето". "Готови сме да уважаваме интересите на нашите партньори, но разчитаме на същото уважително отношение към нашите интереси".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Красимир

Поздравявам Ви момчета. Имаше нещо като виц след присъединяването на Крим. Събрал обама всичките си приближени и казал "е сега какво, купихме на Русия Крим за 5 милярда долара.

27.10.2014 21:03:50

Анонимен

БРАВО НА ПУТИН. НАЙСЕТНЕ ГО НАБИ НА МРЪСНАТА ЧЕРНИЛКА. НОСТРАДАМУС Е ПРЕДСКАЗАЛ ТОЧНО- америка ЩЕ БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА ОТ СВЕТА. ПУТИН Е ВЕЛИК!!!!!!!! ВЕЛИК!!!!!!!! БРАВО БРАТУШКА!!!!!!!

27.10.2014 20:25:11

Анонимен

Една бивша US служителка не могла да разпознае страната си като слушала речта на Путин....Ужасна трагедия!Информационното поле вече не е изцяло(както беше навремето) под тяхно командване!ФАКТ!И това точно ще ги удари.Само трябва още време.....

27.10.2014 18:03:41

Анонимен

браво първият коментар е точно на място.ще добавя няколко подробности;сащ да върнат аляска ,да се махнат от европа , да се махнат от близкия изток и отвсякъде където никой не ги е викал......

27.10.2014 17:25:11

Анонимен

След нахалния фашистки преврат в Киев, руснаците първоначално нанесоха едно малко шамарче с присъединяването на Крим. Големият шамар ще бъде създаването на Новорусия. А последната стъпка - големият дебел до края, ще бъде разширяването на Новорусия с включване на цялата Източна Украйна и заличаване от лицето на земята на киевската хунта.

27.10.2014 10:38:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.