• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Путин и Роухани отвориха нова страница в отношенията между Русия и Иран

Путин и Роухани отвориха нова страница в отношенията между Русия и Иран

/КРОСС/ Държавният глава на Русия Владимир Путин определи като „обстоятелствени и резултатни" преговорите, които проведе във вторник в Москва с иранския си колега Хасан Роухани, предава информационната агенция TACC.

Двамата президенти обсъдиха широк кръг от теми, засягащи актуалните международни събития и се фокусираха върху перспективите за разширяване на търговско-икономическите и инвестиционни връзки между Москва и Техеран, преди всичко в сферата на енергетиката и развитието на транспортната инфраструктура.

След срещата между Русия и Иран бяха подписани общо 16 съвместни документи за сътрудничество в различни сфери, включително по линия на „Газпром".

„Отношенията между Русия и Ирак имат наистина приятелски, уважителен характер", подчерта Путин.

На свой ред Роухани с удовлетворение отбеляза, че „ние се намираме на нов етап в отношенията".

Една от основните теми на преговорите между двамата лидери бе и тази за борбата срещу тероризма във всичките му форми и проявления.

„Особено внимание бе отделено на въпроса за създаването на широка международна коалиция за борба с тероризма, която ще действа на база международното право и преди всичко Устава на ООН, ще уважава суверенитета на държавите, пряко засегнати от терористичните атаки, без двойни стандарти", се казва в изявление, публикувано след срещата между Путин и Роухани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хасан е новата дружка на Путин.Както Ердоган е първото либе на Путин.Трима истински демократи.Прекрасна семейна идилия. Очерта се новата троица: ХАСАН, ЕРДОГАН и ПУТАН На всички рублофили и родни путинофили-честито. Горчиво!Горчиво!Горчиво!

29.03.2017 13:52:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.