• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Нескучен хибрид: Peugeot Quartz

Нескучен хибрид: Peugeot Quartz

/КРОСС/ 2 л/100 км ли!? Да бе, да!? Quartz няма подобни амбиции. Концептуалният модел ще блесне официално по време на салона в Париж, който стартира на 2 октомври. Екипът на TopGear вече има свой човек във френската столица, така че знаем как вървят приготовленията. И ще бъдем там в точния момент, за да научите всички новини от първа ръка.
Quartz е "SUV на бъдещето", казват от Peugeot. Тъй като сериозно се съмняваме студията някога да види поточна линия, ще си затворим очите за това изказване. Прототипът стъпва на епохални 23-инчови джанти, които донякъде лъжат за размерите му. Всъщност Quartz е сравнително компактен на дължина (4,5 метра), но се разпростира на цели 2,06 м на ширина. Липсва B-колона, а ножичните врати са само малка част от арсенала му с изкусителни опции.

Най-хубавото обаче са двигателите. Три на брой, ако трябва да сме конкретни. И с обща мощност 500 к.с. Бензиновото сърце е наглед скромен 1,6-литров турбомотор, но със завидните 270 к.с. и 330 Нм. На предния мост живее електромотор със 115 к.с., който помага на двигателя с вътрешно горене по време на смяна на предавка, така че да не усещате загубата на мощност. На задния мост също има симпатичен електромотор с още 115 к.с. Изцяло на ток колата може да измине 50 км, но нас повече ни вълнува хибридният режим, при който стряскащата за кола с лъв на емблемата мощност се изсипва в пълен синхрон към четирите колела. Помагат ѝ диференциалът с ограничено приплъзване, пневматичното окачване (поддържа клиренс между 300 и 350 мм) и цяла шапка свръхмодерни технологии.

Все още нямаме снимки на интериора, но дори графиките разкриват немалко подробности. Хедъп дисплеят задминава и най-високите постижения в класа. Местата вътре са четири, индивидуални за всеки пътник. Цялостното оформление на дизайна се подчинява на философия, наречена i-Cockpit, каквото и да значи това, пише topgear.bg.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.