• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Кънчо Стойчев: Президентът Радев възстанови и поддържа високото доверие в институцията

Кънчо Стойчев: Президентът Радев възстанови и поддържа високото доверие в институцията

/КРОСС/ Президентът Румен Радев не само възстанови високите нива на доверие в президентската институция, но и успя да ги поддържа. Това коментира в интервю за Радио „Фокус" социологът Кънчо Стойчев за данните от последния ежемесечен сондаж на „Галъп интернешънъл" за доверието в институцията. Той подчерта, че президентската институция символизира нацията и затова за българите е важно лицето, което ни представя на международната сцена, да бъде добре прието.

„Преди всичко се държи на една негова принципна позиция - той изпълняваше успешно ролята си на коректив и човек, който има моралната грижа да коригира управлението. На няколко пъти сме свидетели на употребата на ветото, свидетели сме как и в необходими моменти свикваше Kонсултативен съвет за национална сигурност. Но същевременно той изпълнява тази коригираща функция не с някакво идеологическо озлобление, а по един съвсем мек и нормален начин, като беше твърд и принципен, но без да се натрапва, без да влиза в роля, която виждах в предишния президент, който се опитваше да налага своите твърде стеснени представи за света върху цял един народ. В този смисъл ние имаме един успешен президент - Румен Радев, през неговата първа година", уточни Кънчо Стойчев.

Той каза още, че очаква президентът Румен Радев да продължи такъв курс, спазвайки принципите си, стига тази позиция да съвпада с националния интерес и действията му да не се случват „зад сцената", а пред очите на народа, както досега.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Путин също е добър президент! За Русия - даже много добър!!! Доволен съм, че Румен Радев е нашият Президент!!!

19.01.2018 19:51:33

Анонимен

КЪВ ПРЕЗИДЕНТ ТА ИМАМЕ СИ ПУТИН

19.01.2018 19:34:44

антиджендър

Президента Радев твърдо и недвусмислено да изкаже позиция за Истанбулската конвенция.Без увъртания,без политкоректни речи,а като мъж и генерал.

19.01.2018 18:41:24

Анонимен

Най сетне да имаме и ние късмет с президент.

19.01.2018 14:06:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.