• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Сидеров: Да казваш, че Румен Радев е червен или проруски генерал, е обръщане на фактологията

Сидеров: Да казваш, че Румен Радев е червен или проруски генерал, е обръщане на фактологията

/КРОСС/ "Знаем, че тези, които пишат речите в състава на президентството не са от нивото на Шекспир или Христо Смирненски. Не са майстори на изящното слово. Определям речта на г-н Радев като стандартна". Това заяви пред репортер на ИА "КРОСС" лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров минути след приключването словото на новия президент Румен Радев в Народното събрание.

Според националиста все пак в речта на Румен Радев могат да се отбележат някои положителни моменти, защото той "дал знак за надежда по отношение на външната политика". Сидеров се надява г-н Радев "да не бъде такъв ястреб като Плевнелиев и да не повтаря неговите гафове по отношение на Русия".

"България има полза и изгода от подобряване на отношенията с Русия и трябва да се работи в тази посока. Това е нашият национален интерес. Надявам се президентът Радев да води по-балансирана външна политика", каза още Сидеров.

Лидерът на "Атака" предложи три неща, които да свърши новият президент. Едното е да промени името на връх Мусала. "Турско-арабското име на този връх трябва да се промени на св. Иван Рилски, който е небесен покровител на България и който е избрал Рила за своето отшелничество". Според него подобно преименуване "ще подобри положението на България само по себе си".

Лидерът на "Атака" предложи още новият президент да инициира референдум на тема: "Трябва ли да има в България 4 военни бази на САЩ, които да се ползват безплатно, или не?"

И третото, за което Сидеров и неговата политическа партия ще настояват, е новият президент да изпълни предизборното си обещание за въвеждане на вероучение в училищата.

"Тези три неща ще бъдат един добър старт, който ще покаже, че делата са важни", каза лидерът на "Атака".

Сидеров коментира и обвиненията от страна на част от депутатите от Демократи за силна България (ДСБ), че Румен Радев бил "червен генерал", като "невярна фактология".

"Самият Румен Радев заяви, че е генерал от НАТО. Той е завършил школа под шапката на ЦРУ, където се подготвят специализирани кадри. Даже е обявен за стратегически лидер на 21-ви век. Американците не подготвят подобни кадри току-така. Да казваш, че е червен или проруски генерал, е просто обръщане на фактологията. Отдавам го на недоволството и озлоблението, че не спечели кандидатът на ГЕРБ. По начало обаче има една невярна линия на внушение, че той е руски човек. Доколкото знам той дори не е бил член на БКП, за разлика от някои десни", завърши Волен Сидеров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.