• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Янкулов: Спокоен съм за бъдещето на радиото

Янкулов: Спокоен съм за бъдещето на радиото

София /КРОСС/ И днес - на 80-ата година от нашето рождение, пазим авторитет и защитаваме мисията, с която сме създадени - мисията Българското радио да бъде изразител на жизнения пулс на държавата и точен регистратор на националните интереси и стремления. Това заяви пред БНР генералният директор на медията Радослав Янкулов.
Това преминава през етика и лоялност към приоритетите, към мислене за цялото, към обективно възприемане на настоящето, обективни анализи на миналото и верен поглед напред към бъдещето, по-опростено казано - професионализъм, журналистика, вкус към културата, привързаност към родното, обич и уважение към професиите, обединени в думите Българско национално радио. Програмите ни променят лика си в крак с времето и с ритъм, зададен от XXI век. Музикалните ни състави служат за ориентир и печелят нови и нови почитатели. Хората зад сцената в различните технологични и административни дирекции на практика осигуряват сцената, на която излизаме и изричаме поздравления за рождения си ден. На всички голямо благодаря и честито. Празнувайте, имате основание.
Директорът на Радиото подчерта още, че в дни като тези трябва да се отбележи и недостигнатото и пропуснатото: Програмите на БНР могат да бъдат още по-добри, допълнително полезни, особено интересни. Сайтът ни трябва да се превърне в най-голямата електронна медия. Радио България ще бъде познато и търсено в целия свят. Световните сцени ще бъдат отворени за нашите музикални състави. Училището за радио сигурно ще се разрасне и ще намери нови последователи. Трябва и ще го направим. Това е сигурно, както е сигурен фактът, че постигнатото е благодарение на абсолютната ни обреченост за обществена мисия, абсолютната ни нагласа за плурализъм, диалог, осветеност и зачитане на общочовешките и професионални норми.
Обществената медия трябва да запази ролята си, която е играла, играе и трябва да играе наистина на защитник на свободното слово, категоричен бе Янкулов и добави: Свободното слово е съчетание от словата и от свободата или от ограничеността в някакъв смисъл на милиони отделни елементи, които представляват нашите слушатели. Ние от една страна трябва и мисля, че това го правим дори без особено усилие, да защитаваме и пазим свободата на словото в нашето радио, а от друга страна - да бъдем винаги в помощ или рупор там, където тя е застрашена по някакъв начин.
Липсата на професионализъм е много голяма опасност, защото част от професионализма е и умението да се отстоява на всякакъв натиск, коментира още директорът на БНР.
Политиците имат интерес към Радиото и сигурно ще имат винаги такъв интерес. В момента нямам усещане, а нямам и оплаквания от опити за политически натиск от каквато и да е посока. /.../ Няма индикация, която да ми говори, че нещо от бюджета, част от него или някаква структура, свързана с бюджета, е подложена на изпитание или натиск в името на някакви политически цели. А иначе, че парите не достигат, че бюджетът е малко - може да се отдаде и на факта, че както казват политиците - пари няма.
Спокоен съм за бъдещето на Радиото. Нека да бъде Българското национално радио!, каза в заключение директорът на БНР Радослав Янкулов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.