• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Главчев направи така, че Марешки да стане началник на Борисов

Главчев направи така, че Марешки да стане началник на Борисов

/КРОСС/ „Димитър Главчев направи така, че Веселин Марешки да стане шеф на Бойко Борисов", смята социологът Андрей Райчев по повод последните политически скандали около оставката на председателя на парламента. Мнението си той изрази в предаването „Тази сутрин" по БТВ.

Миналата седмица Главчев подаде оставка като председател на Народно събрание след скандал с опозицията. Той изгони от зала лидера на БСП Корнелия Нинова, поради което левицата взе решение да бойкотира заседанията докато председателят на парламента не подаде оставка.

„Главчев извърши нещо, без да съзнава. Първо е европейската реакция - няма парламент без опозиция. Второто, ако сте на мястото на Борисов, какво предпочитате - Нинова като колега или Марешки като началник? Защото Главчев постави Борисов пред този избор", коментира Райчев.

По думите му по-добре е Борисов да има колега, който да бъде много активен и опозиционно страшен, отколкото БСП и ДПС да излязат от парламента и така Марешки да взима решение дали да заседава парламента или не.

„Тук беше застрашено самото провеждане на заседанията. Те наистина бяха тръгнали да правят Марешки началник. Това Главчев му го сервира на своя премиер една сутрин - естествено, че ще го изгони", допълни още Райчев.

„Борисов разви една техника, за която може само да му завиждат - знае как да прави заден без да губи електорат", коментира още Райчев.

По думите му изборът на Цвета Караянчева за председател на Народното събрание е странен.

„Този пост е трудно място и не толкова защото трябва да си много умен или културен, но защото там се иска да те уважава опозицията. Тя е драка, тя е боец", коментира Райчев.

Според него този скандал е дошъл в много неподходящ момент за правителството на Борисов, точно когато у нас политическата ситуация трябва да бъде спокойна преди европейското председателство.

„Борисов не можа да постигне мир между опозиция и управляващи за по време на председателството. Опозицията няма да му осигури тези шест месеца тишина", категоричен е Райчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ГЛАВЧЕВ ИЛИ КУРНЕЛИЯ И НЕЙНАТА КЛИКА

21.11.2017 22:19:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.