• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

А. Райчев: Големият брой кандидати за лидер на БСП е знак за тактическа зрялост на Миков и Нинова

А. Райчев: Големият брой кандидати за лидер на БСП е знак за тактическа зрялост на Миков и Нинова

/КРОСС/Младежката организация на БСП очаква новият лидер на партията да подкрепи младежкото обединение и да допринесе за неговото развитие и развитието на младите хора в партията и извън нея - с конкретни ангажименти, които ще бъдат поети по отношение на младежката политика в страната, на повече възможности за развитие, повече работни места.

Вероника Делибалтова - председател на Младежка организация на БСП, коментира пред БНР, че са необходими по-конкретни ангажименти за развитие в сферата на качественото образование и на качествената реализация в България. Сред 32-мата кандидати за председател на партията „има достатъчно достойни личности, които биха поели, а и биха застанали зад каузата на младите", заяви тя. Делибалтова заяви готовност да работи с новия лидер, който и да е той. На въпрос дали партията трябва да търси обединение вляво, тя заяви:

През вече последните няколко дни доста от членовете на АБВ решиха да се завърнат в редиците на БСП. Смятам, че левите хора, левите по убеждение, в страната, те ще се обединят.

Според социолога Андрей Райчев БСП е в безпътица и влошава изборните си резултати, тъй като не успява да излъчи нови послания.

Райчев оцени големия брой кандидати за лидер като „тактическа зрялост" от страна на Нинова и Миков. Процедурно всеки от кандидатите трябва да бъде изслушан. Райчев очаква повечето кандидати да си направят отвод, а победителят да бъде излъчен на втория тур. И двамата основни кандидати имат своите козове, коментира той:

Господин Миков може да е спокоен, сравнително, за победата си, защото досега не се е случвало партията сама да събори първия си човек. Това би било истински прецедент.

БСП е най-демократичната от големите партии и това говори в полза, евентуална, на Нинова. Виждате и по предизборните ѝ изяви едно принципно друго ниво на енергия - много по-делово, много по-бързо, много по-категорично. Второ, тя обещава нещо ново.

Райчев обобщи, че в исторически план, в Източна Европа бившите комунистически партии изпитват трудности след разпадането на основната антикомунистическа партия в съответната страна:

Като свърши антикомунизмът, бившите комунисти трябва да стават същински социалдемократи, а не само по желание, по намерение и т.н. Трябва да предлагат на обществото оферти, конкретни леви оферти.

Рязък завой на ляво, към който Миков се стреми, е опит да се превърне БСП в СИРИЗА, коментира Райчев. Гръцката партия обаче е южноевропейски модел, а не източноевропейски, поясни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.