• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Младежки хепънинг се състоя в градинката пред Народния театър (СНИМКИ)

Младежки хепънинг се състоя в градинката пред Народния театър (СНИМКИ)

/КРОСС/ Младите кандидати за общински съветници и районни кметове от листата на "БСП за България" поиграха на дартс, джаги, табла и шах с граждани на столицата в градинката пред Народен театър Иван Вазов. На събитието присъстваха и част от сегашните общински съветници, както и председателя на БСП София - Калоян Паргов. По време на игрите участниците и кандидати за публични постове успяха да обсъдят проблемите на столицата и каква е визията на софиянци за техния град. 

"Политиката на Столична община трябва да бъде насочена към хората. Трябва да бъде по-социална." - каза Петко Димитров, председател на градското Младежко обединение и кандидат за общински съветник под №15 в листата на БСП - "Крайните райони са пренебрегвани с десетилетия и мисля, че дойде времето да обърнем тази политика наобратно. Част от парите, с които всеки район допринася за бюджета на града трябва да остават за самият район. Така хората ще могат да решават сами какви са им приоритетите, а не да разчитат на централното преразпределение - както е сега."

Димитър Главинов - кандидат за кмет на район "Слатина" сподели, че "трябва да се изградят ясни приоритети. За всеки един район. Хората трябва да знаят защо и кого избират и начина им да направят разлика между кандидатите е именно в техните платформи и послания. В район "Слатина" аз обещавам да има промяна на модела, залегнал към сегашния момент. Общината ще влезе в ролята си на стопанин. Междублоковите пространства ще бъдат редовно и добре поддържани. Спирконавесите ще бъдат поставени където няма такива и подменени - където са за подмяна, а спортните площадки - реновирани. Поемам ангажимент и за създаването на новипаркоместа, така че да запазим зелените площи от съсипване."

Най-младият кандидат за районен кмет също присъства на събитието. Георги Йорданов се състезава за район "Студентски". "Събрали сме се в центъра, в един от най-известните паркове и тук е много красиво и добре поддържано. Не знам какво пречи и кварталите да са толкова зелени? Бюджета на София е почти колкото бюджета на Брюксел. Мислите ли, че тук се живее със същото качество на живот както там? Според мен трябва да се помисли как по-ефективно да се харчат тези пари. И предвид, че замърсяването - на въздуха, на жилищните площи - е сериозен проблем в града може би трябва именно там да се инвестира повече."

Националният председател на Младежкото обединение в БСП - Николай Бериевски също уважи празника. "Това, което виждаме тук е бъдещето на партията. Бъдещето на града и част от бъдещето на страната. Радвам се, когато видя толкова много млади, добре образовани хора ангажирани с обществена дейност. Кара ме да се чувствам спокоен и уверен, че нещата ще се променят за добро".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.