• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Стартира еко рали „България“

Стартира еко рали „България“

/КРОСС/ Централни улици в София ще бъдат затворени днес заради провеждането на еко рали „България".

От 8:00 ч. до 17:00 ч. се забранява престоят и паркирането на ул. „Ген. Гурко" между ул. „Кн. Александър I" и ул. „Дякон Игнатий", от страната на Телефонната палата.

От 12:00 ч. до 17:30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Ген Гурко" между ул. „Г. С. Раковски" и ул. „Кн. Александър I", като превозните средства от ул. „Дякон Игнатий" се пропускат в посока ул. „Г. С. Раковски".

Еко рали „България" трябваше да се проведе в края на юли, но беше отложено.

Електромобили от различни марки и модели се включват в ЕКО РАЛИ 2016 - кръг от Световната купа за автомобили на алтернативно гориво на Световната автомобилна федерация (FIA Alternative energies Cup). Организатори са Спортен клуб "Интерспиид Нова Генерация" и Българската асоциация за електрически превозни средства (БАЕПС).

Това е четвъртото издание на състезанието в България, част е от програмата на Община София - кандидат за Европейска столица на спорта 2018 г. В ЕКО ралито участват три групи автомобили: електромобили; хибриди; автомобили на пропан бутан (газ). Амбициите на електромобилистите е докажат, че електрическите коли са не само най-чистите превозни средства, но също най-евтиното и ефективни превозни средства не само в града, а и извън него.
Стартът е в София, преминава се през Копривщица и Старосел, а финалът е отново в София. Маршрутът за електромобили е 285 километра, разделени на три състезателни етапа с регулаторни тестове за всеки от етапите.

Целта на ЕКО ралито е да популяризира новите технологии в автомобилите, предназначени да пестят енергия, и да излъчват по-малко възможни количества замърсители и вредни газове. Ралито насърчава шофьорите да променят навиците си на управление на автомобила, водени от стремежа за опазването на околната среда и устойчивостта на транспорта чрез използване на алтернативни горива и електроенергия.

ЕКО ралито не е състезание за „скорост". Основното изпитание, за което се отпускат точки за ФИА-класирането, е оценката на способността да се спазва предварително определения часови график за цялото състезание. Това се изразява в идеално време за преминаване на автомобилите от една контрола до друга, а освен това изпитание е и способността да се управлява автомобила през целия маршрут на ралито с постоянна зададена скорост и спазване на всички условия на състезанието. Второто изпитание е свързано с уменията автомобилът да бъде управляван през целия маршрут на ралито чрез най-добрата възможна техника за екологично управление и най-икономично разходване на гориво.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.