• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Рашидов: От оставащите в България ”чеп за зеле не става”

Рашидов: От оставащите в България ”чеп за зеле не става”

/КРОСС/ Вежди Рашидов смята, че България изнася потенциала си в чужбина, а остава това, от което „не става чеп за зеле". Сериозни култури и държави са загинали, така че да не си правим илюзии, че малка държава като България ще издържи, каза още той. Ако опозицията продължи да се държи инфантилно, най-вероятно ГЕРБ ще управлява и след следващите избори. Не знам каква е една опозиция, но ролята на един парламент и отговорни хора е, не да се занимават с интриги, с доноси, коментира пред БНТ председателят на парламентарната комисия за култура и медии Вежди Рашидов.

Вежди Рашидов сподели, че не съжалява, че не е министър на културата и в сегашното правителство. Той допълни, че е бил министър достатъчно дълго време, а е и настъпил период на демотивация, заради множеството хора, които са критикували културните му проекти като Ларгото и „Квадрат 500" в София.

"Обичам свободата, а не свободията. Искам да се върна към амплоато си на творец. В България никой не е свикнал да се отказва. Благодаря на премиера Борисов, защото бях до последно в кандидатурата, но имам нужда от почивка. Непрекъснато имаше дежурни, които ме обвиняваха в кражби и измами", каза Рашидов.

Той отбеляза, че и диагнозата му за рак също е изиграла ключова роля в решението му, но сподели, че сега се чувства много по-добре. Рашидов се похвали с предстоящите си изложби, като най-скорошната ще е по повод рождения му ден на 14 декември, където ще се изложат западноевропейски картини в живопис, както и реставрирани картини.
Специално място ще намери платно на Рембранд.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

КЪДЕ СА ОБИДЕНИТЕ ??????????

НЯМА КОМЕНТАРИ ОТ "ВЪЗМУТЕНИ" ...........ЯВНО ИВО ХРИСТОВ Е ПРАВ .............ДЕБИЛИТЕ ХАРЕСВАТ ДА ГИ НАРИЧАТ ............ЧЕПОВЕ !!!!!!!!!!!

27.11.2017 09:25:25

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.