• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Премиерът Борисов и министър Павлова инспектираха ремонта на пътища в Разградско

Премиерът Борисов и министър Павлова инспектираха ремонта на пътища в Разградско

/КРОСС/ Благодарение на премиера поставихме добро начало на ремонта на пътищата в региона, заяви днес министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която заедно с министър-председателя Бойко Борисов инспектира днес ремонта на третокласните пътища Побит камък - Завет - Веселец, Самуил - Подайва и Разград - Попово. Правителството инвестира 10,4 млн. лв. от държавния бюджет за ремонт на 69 км третокласни пътища в област Разград. С волята и подкрепата на премира ще продължим с ремонтите и следващата година, така че малко по малко да оправим пътищата и да пътувате безопасно и комфортно, обеща министър Павлова. С европейско финансиране ще оправим и пътищата Разград - Силистра и Разград - Търговище, каза още тя. Освен за ремонтите по републиканските пътища, се отпускат 1,5 млн. лв. финансиране за асфалтиране на улиците в селата Свещари, Йонково и Лудогорци.

Превантивният ремонт на участъка от третокласния път Побит камък - Завет - Веселец ще завърши до края на месеца. В него са инвестирани средства в размер на 1 млн. лв. Отсечката свързва община Завет с околните села, областният център Разград и Силистренска област. Пътят не е обновяван повече от 20 години и бе с множество дупки, пропадания, пукнатини и коловози.

С осигурените от Министерския съвет 4,3 млн. лв. се ремонтират и 27 км от третокласния път Самуил - Подайва. Той преминава през седем населени места - селата Самуил, Хърсово, Богданци, Ножарово, Владимировци, Здравец и Подайва, и е основна връзка за жителите на общините Самуил и Исперих с Разград. В момента на обекта се полага нов асфалт.

Напредва и ремонтът на третокласен път Разград - Попово, от който се обновяват общо 28 км - 13,1 км на територията на област Разград и 14,9 км на територията на област Търговище. Стойността на ремонтните дейности за двата участъка е общо 11,1 млн. лв. Пътят е основна връзка за жителите от общините Разград и Попово и е най-краткото направление към София през Велико Търново и Прохода на Републиката и Шипка.

По-рано днес министър Лиляна Павлова присъства на откриването на новопостроена многофункционална спортна зала в гр. Кубрат, заедно с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бойко Борисов трябва да стане министър на Пътища и Магистрали там му е силата.

27.06.2016 12:23:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.