• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Четирима са участниците в конкурса за изграждане на система за велосипеди в София

Четирима са участниците в конкурса за изграждане на система за велосипеди в София

/КРОСС/Комисията за избор на концесионер за изграждане и управление на система за обществени велосипеди в София, отвори документите на участниците. Отворени са предложенията на четиримата участници в конкурсната процедура:
- „Метрополис Груп" АД. Дружеството предлага годишно концесионно плащане в размер на 63 920, 87 евро при продължителност на концесията 9 години.
- „СОБайк" ДЗЗД. Дружеството предлага годишно концесионно плащане в размер на 80 000 евро за срок от 10 години.
- „Вело Арчър София" ДЗЗД. Дружеството предлага годишно концесионно плащане в размер на 111 111,11 евро и срок на концесията 10 години.
- Гражданско сдружение „София Байк". Сдружението предлага 700 000 евро за общо 8 години срок на концесията.
Концесионерът, който бъде избран, трябва да изгради 33 станции с по 12-14 велосипеда, общо 400 велосипеда за първоначално въвеждане на системата в широкия градски център, а след това и разширение с още станции в други части на града, съобщава още Столична община.
Цената за наем на велосипед не може да бъдат по-високи от 1.00 лв. за първия час, а за всеки следващ час може да бъде завишена също с 1 лв. Първите 30 минути от всяко използване на велосипед ще са безплатни, което на практика осигурява безплатно пресичане на центъра.
Концесионерът трябва да инвестира за минимум 8 години 1,6 млн. лв., като получава право да използва 150 места за външна реклама. Изпълнителят ще плаща концесионна такса най-малко в размер на 93 хил. лв. на година.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.