• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Започна размяната на военнопленници между Русия и Украйна

Започна размяната на военнопленници между Русия и Украйна

/КРОСС/ В околностите на украинския град Горловка в Донецка област започна процедурата за размяна на военнопленници между самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики и Киев, съобщава РИА Новости.

Действията им са съгласувани между украинските власти и проруските сепаратисти. И двете страни съобщиха по-рано този месец, че ще има размяна в края на годината след мирните преговори на високо равнище в Париж.

Задържаните от самопровъзгласените Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР) в резултат на конфликта в Донбас лица, са били доставени на мястото за планираната процедура за обмен на пленници.

Камионът, в който са затворниците, е готов да тръгне към мястото на размяната при засилени мерки за сигурност. Журналисти, медии и други неоторизирани лица няма да бъдат допускани до мястото на размяната.

„Вече сме на контролно-пропускателния пункт Майорск. Хора от Луганск вече пътуват до Украйна за размяната. След това украинската делегация ще дойде тук, и ще можем да идентифицираме нашите хора“, каза омбудсманът на Донецката народна република Дария Морозова пред репортери.

Предвижда се Киев да предаде 87 привърженици на ДНР, а Донецк ще предаде 53 служители по сигурността.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво проНАТовци! Чудесна статия! И Русия е намесена, и военопленници... Русия не участва в тази размяна, тя взе участие в предната! А пленници и затворници са задържаните, които се размениха от двете страни на Донецка и Луганска области. Няма обявена война нито от едните, нито от другите. Успокойте се малко.

30.12.2019 11:26:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.