• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

US разузнаването не откри участие на Русия в свалянето на боинга

US разузнаването не откри участие на Русия в свалянето на боинга

/КРОСС/ Американското разузнаване не разполага с никаква информация за прякото участие на Русия в свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии в Източна Украйна, съобщиха световните медии. Това заявиха на брифинг във Вашингтон представители на разузнаването на САЩ, говорили анонимно. 

Според АР в разузнаването не знаят със сигурност кой е изстрелял ракетата, която свали боинга и причини смъртта на 298 души.

Според агентите Русия „е създала условия", които в крайна сметка са довели до трагедията, но за това пак няма сериозни доказателства.

По отношение на това кой е изстрелял ракетата, един от представителите на разузнаването казал: „Не знаем име, не знаем ранг и дори не сме на 100% сигурни за националността", посочва още АР.

Според разузнавачите най-вероятното обяснение за причината, поради която е бил свален самолетът, е, че бунтовниците „са допуснали грешка", но разузнаването на САЩ няма доказателства и за това.

Тези изводи били направени, тъй като преди трагедията сепаратистите са свалили 12 украински военни самолета.

Британският The Guardian отбелязва, че представителите на американското разузнаване, което за м. г. е имало бюджет от 68 млрд. долара, са признали, че ползват за свои източници предимно постове и снимки в социалните мрежи.

Редица блогъри разкриха вчера, че широко тиражираната снимка на теглена от цивилен влекач ракетна установка „Бук", която според Службата за сигурност на Украйна е от арсенала на сепаратистите, всъщност е батарея „Бук-М1" с номер 312, регистрирана в украинска военна част в Днепропетровск.

 

 

В холандския град Айндховен вчера кацнаха два военни самолета „Херкулес", които превозиха телата на 40 от загиналите пътници от полет MH17 от Харков. Телата бяха откарани в местна военна база, където ще започне работата по идентифицирането им.

Холандски представители заявиха вчера, че засега са намерени само 200 от телата на загиналите, а 98 още не са открити.
Представител на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа потвърди, че на мястото на катастрофата в Източна Украйна все още има части от човешки тела.

Записите от черните кутии на полет МН17 бяха предадени на холандските власти от малайзийски специалисти на летището в Киев и по-късно вчера пристигнаха за анализ в централата на Отдела за разследване на въздушни катастрофи във Фарнбъро, югозападно от Лондон. Оттам съобщиха, че до 48 часа може да имат първи резултати. Британските експерти няма да огласяват сведенията, а ще ги предадат на холандските власти, които ще решат какво да съобщят.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вярно е, че не си виновен, но лошото впечатление остана...

24.07.2014 14:33:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.